Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Weekbericht aandelen week 25 2010

1 juli 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 21 juni tot en met 25 juni 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index kon de opgaande lijn van de afgelopen weken niet vasthouden en verloor 3.15% over de week. Bijna alle fondsen gingen omlaag afgelopen week. Onzekerheid met betrekking tot de regelgeving in de bankensector zorgde voor druk op de financiële waarden. ING (-6.56%) en AEGON (-6.33%) kregen het zwaar te verduren en sloten de week af met een flink verlies.

Europa

Aan het eind van de week ging de verzekeringspremie van Griekse obligaties naar een nieuw record. Een teken van aanhoudende onzekerheid in Europa. De Eurostoxx index ging met 4.1% omlaag over de week. Ook in Europa waren het de financiële waarden die de hardste klappen kregen. BNP Paribas (-9.73%), Credit Agricole (-8.61%) en Deutsche Bank (-6,75%) noteerden een fors verlies.

Verenigde Staten

De S&P index ging 3.65% omlaag. De macro-economische cijfers, waaronder GDP groei, vielen tegen, waardoor de twijfel over het herstel weer de overhand kreeg. Ook de aangekondigde hervormingen van het bankwezen konden de markt niet voldoende overtuigen om de weg omhoog te vinden. De meest opvallende daler van afgelopen week was wederom oliereus BP, het bedrijf ligt nog steeds hevig onder vuur vanwege de olieramp in de Golf van Mexico, BP verloor 13.2% afgelopen week.

Azië

Het meest verrassende nieuws kwam aan het begin van vorige week uit China. De PBoC maakte bekend de vaste wisselkoers van de Renminbi met de Dollar los te laten. Volgens de PBoC kon deze stap worden gezet omdat het herstel in China stabiel verloopt. Aanvankelijk vonden de beurzen de weg omhoog, maar na de tegenvallende Amerikaanse macro cijfers gingen beurzen verderop in de week toch omlaag.
De Japanse Nikkei index (–2.6%), de Hongkongse Hang Seng index (+2.1%) en de Chinese Shanghai index (+1.4%) vertoonden een wisselend beeld.