Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 26 2010

7 juli 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 26 juni tot en met 2 juli 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index ging de afgelopen week verder naar beneden en eindigde 5.56% lager. Alle fondsen gingen verloren waarde afgelopen week. Staalgigant Arcelor Mittal (-8,55%) was één van de grootste dalers, het aandeel verloor vanwege tegenvallende groeicijfers uit China en opspelende angst voor meer groeivertragingen in de ontwikkelde landen.

Europa

Ondanks de licht verbeterde Europese vertrouwenscijfers en een kleine aansterking van de Euro en een meevallende kredietverlenging bij de ECB, gingen de Europese markten toch mee omlaag met het globale sentiment. De Eurostoxx index ging met 4.1% omlaag over de week. Arcelor Mittal was ook in Europese context één van de grootste dalers. Daarnaast eindigden ook de banken, zoals Credit Agricole (-8.60%) en Société Générale (-8,05%) op een fors verlies.

Verenigde Staten

De S&P index ging 5.03% omlaag. De macro-economische cijfers, waaronder werkgelegenheid en ISM cijfers, vielen tegen, waardoor de angst voor een dubbele dip in het vizier is gekomen. Op de Amerikaanse beurs kregen staalbedrijven het ook zwaar te verduren na de tegenvallende cijfers, AK Steel (-15,33%) en Titanium Metals (-13,48%) gingen hard onderuit. Allergan was de grootste stijger na een enkele overname geruchten in de farmaceutische sector.

Azië

Het belangrijkste nieuws in de Aziatische regio kwam uit China, waar de PMI slechter uitkwam dan verwacht. Dit droeg verder bij aan het negatieve sentiment en de angst voor een economische terugval.
De Japanse Nikkei index (–5.4%), de Hongkongse Hang Seng index (-4.0%) en de Chinese Shanghai index (-6.3%) verloren terrein.