Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 27 2010

14 juli 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 3 juli tot en met 9 juli 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX Index daalde met 0.13% afgelopen week naar 323.99 punten. Het sentiment op de financiële markten sloeg op vrijdag ook over op de AEX index, maar de daling bleef beperkt doordat de AEX index op tijd sloot. Sterkste stijger van de week was DSM, de sterkste daler was Aegon. Voor beide bedrijven was er geen relevant nieuws gedurende de week.

Europa

De Eurostoxx 50 daalde met 1.3% over de week. De Duitse ZEW-indicator was slechter dan verwacht en ook slechter dan vorige maand. Europese autofabrikanten deden het afgelopen week vrij goed, met BMW als aanvoerder, dat met goede cijfers kwam en positieve verwachtingen uitsprak over de toekomst. Griekse banken stonden ook in de belangstelling afgelopen week, na nieuws over overnames door Griekse banken. De National Bank of Greece was de tweede beste stijger (+13%) over de week.

Verenigde Staten

De S&P 500 index daalde met 1.2% naar een niveau van 1064.88. Sterke winstcijfers ondersteunden de markt aan het begin van de week. Naarmate de week vorderde kwam daar het klad in, met op vrijdag een dieptepunt. Het consumentenvertrouwen viel tegen. Daarnaast waren de winstcijfers van Bank of Amerika Merril Lynch (Bofa) en Citibank vrij goed, maar de omzet viel de markt tegen.

Azië

Azië kende ook een minder sterke week. Er kwam in China veel nieuws uit (GDP was iets lager op 11.3%), maar er blijven zorgen bestaan over de houdbaarheid en sterkte van de economie. De Hang Seng Index daalde met 1.7%. De Kospi-index steeg met 0,9%. Japan was een van de minder presterende markten in Azië met een daling van 1,8% voor de Nikkei.