Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 29 2010

17 juli 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 17 juli tot en met 23 juli 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX Index steeg 4.1% naar 337.14 punten. De index werd daarbij met name gedreven door sterke kwartaalresultaten en een serie beter dan verwachte economische gegevens. Zo kwam Philips met sterke resultaten. Toch werd het aandeel Philips verkocht na de bekendmaking van de cijfers. Dit had meer te maken met de verlaging van de omzetgroei voor de rest van het jaar, waardoor beleggers voorzichtiger werden op dit aandeel. Unibail-Rodamco was één van de grootste stijgers (+9.6%). In de eerste helft van 2010 wist het bedrijf eindelijk weer winst te boeken. Unibail-Rodamco kondigde aan 1,8 miljard terug te betalen aan de beleggers, dat komt neer op maar liefst 20 per aandeel.

Europa

De Eurostoxx 300 liet een stijging van 3,10% zien. De week begon wat lastig, aangezien één van de eurolanden gedowngrade werd (Ierland). Ook de situatie in Hongarije ziet er niet erg rooskleurig uit. Beide konden echter het algemene sentiment niet heel negatief maken voor Europese aandelen. Later in de week draaide het sentiment naar het positieve, omdat enkele belangrijke vooruitkijkende indicatoren beter waren dan verwacht (zoals de Duitse IFO index). De financiële sector liet over het algemeen een goede performance zien, als gevolg van het uitkomen van de resultaten van de stress testen. Zeven van de 91 slaagde niet voor deze test en zullen meer kapitaal ophalen.

Verenigde Staten

De S&P 500 index eindigde week 2,8% hoger dan de week ervoor op 1102,66. Centraal in de Amerikaanse beursweek stond de speech van Ben Bernanke, de president van de Amerikaanse centrale bank. Hij sprak over de uitermate onzekere situatie van de Amerikaanse economie. De centrale bank verwacht wel een positieve groei voor de rest van 2010 en ook voor 2011, maar staat klaar om opnieuw in te grijpen als de situatie dat zou vereisen. Daarnaast werden de beurzen sterk gedreven door de kwartaalcijfers. Ongeveer de helft van de bedrijven heeft nu de kwartaalresultaten gepresenteerd en 85% van de bedrijven rapporteerde betere cijfers dan verwacht. Een uitbater in negatieve zin was Goldman Sachs. Hun winst kwam 83% lager uit dan het tweede kwartaal van 2009.

Azië

Het nieuws in Azië is nog steeds bijzonder sterk. De economische groei in de meeste landen (muv Japan) is erg goed te noemen. Toch zijn er voldoende zorgen. De belangrijkste zorgen komen uit China. De Chinese overheid is bang voor oververhitting van de economie en dat geldt vooral voor de vastgoedsector. Beleggers zijn bang dat de genomen maatregelen teveel impact hebben op de economie. De verwachting is dat de Chinese overheid in het tweede deel van het jaar weer iets minder streng zal worden, zeker nu de inflatie ook afneemt. Over de week steeg de beurs van Shanghai met 6,1% op basis van sterke groeicijfers. De kospi-index steeg met 1,4% en de beurs in Japan klom 0,2%.

Disclaimer: De beheerder van het fonds is Aeon Investment Management B.V. Aegon Investment Management B.V. is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze informatie is met zorg samengesteld en er is naar gestreefd de informatie juist en zo volledig mogelijk te publiceren. Onvolkomenheden als gevolg van menselijke vergissingen kunnen echter voorkomen, waardoor gegevens en calculaties kunnen afwijken. Aan de verstrekte informatie en berekende waardes kunnen geen rechten worden ontleend. Mocht u op basis van de gegevens verplichtingen met financiële consequenties willen aangaan, dan raden wij u aan om contact op te nemen met uw financieel adviseur. De verstrekte informatie is aan wijziging onderhevig.