Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 31 2010

11 augustus 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 2 tot en met 9 augustus 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index bleef nagenoeg onveranderd afgelopen week. De week stond wat Nederland betreft nog steeds in het teken van de kwartaalcijfers. Het slechtst presterende bedrijf in de index was Unilever NV dat redelijke kwartaalcijfers bekend maakte, de outlook werd echter niet al te best ontvangen, waardoor het aandeel 6,67% in waarde daalde. Fugro kwam daarentegen met cijfers die de verwachtingen overtroffen, het aandeel werd beloond met een stijging van 11,34%.

Europa

De Eurostoxx 50 index ging met 1,36% omhoog afgelopen week. BNP Paribas maakte de kwartaalcijfers bekend die beter waren dan verwacht. De Franse banken wisten hiervan te profiteren, BNP Paribas (+5,7%), Credit Agricole (+4,6%) en Société Générale (+2,9%) gingen allen omhoog. Unilever NV was ook in de Eurostoxx 50 index de grootste daler als gevolg van de kwartaalcijfers.

Verenigde Staten

De Amerikaanse beurs stond voor een groot deel in het teken van macro-economische cijfers. Cijfers over de economische bedrijvigheid zorgde aan het begin van de week voor een positieve stemming. Dit sloeg echter om op vrijdag nadat het aantal gecreëerde banen sterk tegenviel. De S&P 500 index ging uiteindelijk met 1,82% omhoog, de Dow Jones index wist 1,79% hoger te sluiten.

Azië

De Chinese economische bedrijvigheid bleef wat achter bij de verwachtingen afgelopen week. De Aziatische beurzen werden echter meegetrokken in het globale positieve sentiment. De Japanse Nikkei (+1,2%), de Hongkongse Hang Seng (+2,2%) en de Chinese Shanghai index (+0,8%) gingen allen omhoog over de week.

Naar fondsen & koersen.