Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 32 2010

16 augustus 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 9 tot en met 13 augustus 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index verloor 2.2% over de week. Heineken was de grootste stijger met een plus van 2.8%. ASML de grootste daler met –8.7%. Cyclische aandelen zoals ASML, maar ook TomTom en Randstad deden het slecht door opmerkingen van de Amerikaanse centrale bank.

Europa

De Eurofirst 300 index ging 1.1% onderuit afgelopen week ondanks relatief goede GDP cijfers. Deze cijfers lieten vooral een sterke groei zien in Duitsland die profiteerde van de aantrekkende vraag in Emerging markets. Cijfers uit onder andere Griekenland waren echter een stuk minder positief. De Griekse economie kromp met 1.5%. Met name zorgen over de houdbaarheid van overheidstekorten en de toenemende kans op een nieuwe dip in de economie zorgden ervoor dat de beurzen lager sloten over de week.

Verenigde Staten

De Amerikaanse S&P index daalde 3.8% over de week. De daling van de Amerikaanse markt werd met name veroorzaakt door opmerkingen van de FED dat de vooruitzichten voor de economie minder rooskleurig zijn. Ook cijfers over consumentenbestedingen vielen tegen.

Azië

De Japanse Nikkei daalde 4% en de beurs van Hongkong 2.8%. De sterke daling in Japan werd met name veroorzaakt door de sterke Yen die de concurrentiepositie van exporteurs aantast.