Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 33 2010

30 augustus 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 16 tot en met 20 augustus 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index verloor 1.8% over de week en eindigde de week op 318.02 punten. ASML en BAM Groep waren de enige aandelen met een koersstijging afgelopen week. SBM Offshore, Randstad en ING Groep waren de aandelen die het meeste daalden afgelopen week.

Europa

De Eurofirst 300 daalde met 1,54% over de week. De koers van het aandeel AEGON steeg in reactie op de goedkeuring tot herkapitalisatie door de Europese commissie. Uiteindelijk eindigde het aandeel min of meer onveranderd over de week. Het in Zwitserland genoteerde Holcim daalde met 5,1% toen het er niet in slaagde een goede indruk achter te laten bij beleggers; beleggers verwachtten 1,66 winst per aandeel, maar kregen slechts 1,25.

Verenigde Staten

De Amerikaanse aandelenindex S&P 500 daalde met 0,70% afgelopen week naar een niveau van 1071,69 punten. Het cijfer over de werkloosheidsuitkeringen viel erg tegen en staat op dezelfde hoogte als in november 2009. Ook enkele graadmeters voor de fabrieksactiviteit lieten wat zwakkere data zien. Alle sectoren daalden, met financials en energie als hoofd aanvoerders. Dell en Hewlett-Packard rapporteerden donderdag hun winstcijfers die op zich prima waren.

Azië

De Japanse Nikkei index daalde met 0,8%. Er blijven in Japan zorgen over de sterk gestegen yen, die de export positie van het land aantast. De China Enterprises Index steeg met 1,80%, er werd nauwelijks gereageerd op het nieuws dat China binnenkort de tweede economie van de wereld is. De Koreaanse KOSPI index steeg met 1,7%, ondanks de gedempte toon van de centrale bank aldaar.