Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 34 2010

1 september 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 23 tot en met 27 augustus 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index verloor 0,3% over de week en eindigde de week op 317.04 punten. KPN werd op vrijdag door een analist van JP Morgan op een ‘Overweight’ advies gezet. Het aandeel wist hierdoor bijna 3,5% te stijgen, dit was nagenoeg gelijk aan het week rendement, Het telecom bedrijf was hierdoor meteen de grootste stijger. Het aandeel ASML was de grootste verliezer op het Damrak en ging met 8,62% omlaag.

Europa

Macro economische cijfers uit Duitsland, over het BBP en het vertrouwen, waren zeer goed te noemen. Dit wist de Europese beurzen niet omhoog te stuwen. De Eurostoxx 50 daalde met 0,5% over de week. De telecomsector deed het goed afgelopen week, Telecom Italia (+4,9%), Deutsche Telecom (+3,0%) en France Telecom (+2,5%) behoorden tot de grootste stijgers. Cement maker CRH kwam met kwartaalcijfers en een outlook die zwaar tegenviel. Het aandeel werd hierop afgestraft en verloor 12,9%.

Verenigde Staten

De Amerikaanse aandelenindex S&P 500 daalde met 0,70% afgelopen week naar een niveau van 1071,69 punten. Cijfer over de Amerikaanse huizenmarkt vielen sterk tegen. Deze cijfers zorgden voor hernieuwde angst voor een dubbele dip. Op vrijdag vertelde Ben Bernanke, de voorzitter van de FED, dat de centrale bank in Amerika nog een hoop maatregelen achter de hand heeft om de economische groei te ondersteunen. Dit leidde tot opluchting waarna de beurs een groot deel van de verliezen goed maakte.

Azië

De Aziatische beurzen gingen mee in het negatieve sentiment. De Japanse Nikkei index daalde met 2,1%. Er blijven in Japan zorgen over de sterk gestegen yen, die de export positie van het land aantast. De Hang Seng uit Hongkong ging met 1,9% omlaag, terwijl de Chinese Shanghai index 1,2% daalde.