Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 35 2010

7 september 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 30 augustus tot en met 3 september 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX steeg afgelopen week met 3,8% naar een niveau van 329,35 punten. De grootste stijger van de week was Randstad Holding met een plus van 9,6%. Ook Bam Groep deed het met een rendement van 9,3% erg goed. De enige daler was Boskalis Wessanen (-1,7%), wat mogelijk te maken kan hebben met onenigheid binnen het bedrijf over het pensioenfonds van Smit, dat vorig jaar door Boskalis werd overgenomen.

Europa

De Eurofirst 300 steeg afgelopen week met 4,3%, het beste rendement in 8 weken. Er was niet veel macro-economisch nieuws over de Eurolanden. PMI Services kwam uit en was 0,1 beter dan vorige maand (56,1). Daarnaast kwamen de detailhandelsverkopen van Duitsland uit, die iets slechter waren dan verwacht. Autofabrikanten deden het met 6,5% erg goed, want allen rapporteerden goede cijfers. De Duitse merken deden het daarbij nog beter dan de rest.

Verenigde Staten

De S&P500-index rendeerde 3,75% over de week. Gemengd macro-economisch keerde de aandelenmarkt ten positieve. Personal income en spending was beter dan verwacht, maar het belangrijkste was de publicatie van de ISM-indicator (enquête van inkoopmanagers), die onverwacht beter was dan verwacht én beter dan vorige keer. De ISM-indicator voor services was echter slechter dan verwacht en vorige keer, maar dit kon het tij niet keren. Ook de werkgelegenheid, nog steeds dalende, verraste de markt doordat deze beter was dan verwacht. Uitzendbureaus als Robert Half en Monster Worldwide lieten een stijging zien, maar ook financiële en industriële bedrijven deden het goed. H&R Block, een bedrijf dat diensten op gebied van belastingen aanbiedt, maakte minder verlies dan analisten verwachtten; en steeg bijna 6% op vrijdag. Over de week daalde het aandeel met 2,1%.

Azië

De Aziatische markten presteerden ook goed op het Amerikaanse nieuws. De Chinese markt steeg met 3,3%, Japan steeg met 1,4%, Korea met 2,9% en India met 1,3%.