Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Weekbericht aandelen week 37 2010

20 september 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 13 tot en met 17 september 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index bleef bijna gelijk over de week. Uiteindelijk daalde hij met 0.13%. Het belangrijkste binnenlandse nieuws was natuurlijk het overnamebod op Crucell door Johnson & Johnson. Het aandeel Crucell steeg 54% op dit nieuws. Het farmaciebedrijf Johnson & Johnson had al een belang in Crucell dat zich met name richt op vaccins tegen infectieziekten.

Europa

De Eurofirst 300 index daalde 0.75% over de week. Zorgen over overheidsschulden van Portugal en Ierland zette de markt lager op vrijdag. Carrefour, één van ’s werelds grootse retailers, kondigde aan dat door een reorganisatie z’n operationele winst sterk zou stijgen. Een overnamebod van ACS, een Spaans constructiebedrijf, op Hochtief zorgde ervoor dat beide bedrijven sterk stegen, ACS met 3.7% en Hochtief met 9.2%.

Verenigde Staten

De S&P index steeg 1.45% over de week. Winst cijfers waren over het algemeen een stuk beter dan verwacht. Met name technologiebedrijven zoals Research in motion, de maker van de BlackBerry, en Oracle kondigden hogere winsten aan. De markt werd echter negatief beïnvloed door slechte cijfers over het consumentenvertrouwen.

Azië

De beurs van Hongkong steeg 3.4% terwijl de Japanse Nikkei 4.2% steeg. De Japanse beurs kreeg een positieve stimulans doordat de Japanse centrale bank intervenieerde in de Japanse Yen. Japan wil graag de Yen goedkoper maken, zodat export bedrijven beter kunnen concurreren met buitenlandse partijen.