Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 39 2010

5 oktober 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 27 september tot en met 1 oktober 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index daalde –1.2% over de week. TomTom was de grootste stijger met een plus van bijna 11%. Het bedrijf kondigde aan dat het navigatiesystemen aan Mazda gaat leveren. Ook de BAM groep doet het goed met een plus van 6%. Behalve deze twee bedrijven waren er opvallend weinig uitschieters.

Europa

De Europese Eurofirst 300 index verloor 1.9% over de week. Met name de autosector moest het ontgelden. BMW daalde bijvoorbeeld met 4.2%, ondanks dat het een overeenkomst heeft met Saab om motoren te leveren. De kosten van de herkapitalisatie van Anglo Irish Bank in Ierland werd duurder dan verwacht. De Ierse overheid pompte 10 miljard extra in de bank en het totaal kan tot 50 miljard oplopen.

Verenigde Staten

De S&P index blijf bijna gelijk over de week (-0.35%). Chinese productie data werd goed ontvangen. Met name de energie en materialen sectoren profiteerden. De prijs van grondstoffen steeg flink over de week. Op vrijdag kwam echter de veel bekeken ISM indicator uit. Het niveau kwam volgens verwachting binnen. Echter de cijfers lieten wel zien dat het niveau van nieuwe bestellingen afnam. Hier reageerden aandelenmarkten redelijk negatief op.

Azië

De Japanse Nikkei daalde 0.7%. Dit werd onder ander veroorzaakt door de aansterkende Yen. In Japan ging Takefuij, een aanbieder van consumenten financiering, failliet. Het bedrijf was door de overheid gedwongen om teveel in rekening gebrachte rente terug te betalen aan hun klanten.
De beurs van Hongkong steeg 1.1%