Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Weekbericht aandelen week 42 2010

26 oktober 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 18 tot en met 22 oktober 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index sloot de week bijna ongewijzigd (-0.11%). Het best presterende bedrijf was Air France – KLM die 7.05% steeg. Het slechts presterende bedrijf was Koninklijke Philips die –4.9% daalde. Het bedrijf publiceerde zijn kwartaalcijfers. De nettowinst steeg hard mede door de verkoop van het belang in NXP. Beleggers reageerden echter alsnog teleurgesteld door de tegenvallende onderliggende omzetgroei. Ook het voorzichtige vooruitzicht voor het vierde kwartaal konden beleggers niet waarderen.

Europa

De Eurofirst 300 index steeg met 0.36% over de week. Aandelen van banken deden het goed in het begin van de week. Een aantal Amerikaanse banken presenteerde goede kwartaalcijfers. Ook Europese banken reageerden hier positief op. Een aantal autofabrikanten presteerden ook goed. Peugeot won bijna 3% en Renault steeg 2.4%. Verder was het een redelijk rustige week. Aandelenindices staan weer dicht bij hun hoogste punt dit jaar dat werd gehaald in April.

Verenigde Staten

De S&P index steeg +0.59% over de week. Beleggers lijken nog te wachten op een definitieve bekendmaking van QE door de Amerikaanse centrale bank. Een kleiner dan verwachtte opkoop van obligaties zal waarschijnlijk zorgen voor een daling op de aandelenmarkten. Een aantal Amerikaanse banken kondigde beter dan verwachte kwartaalcijfers aan, doordat faillissementen meevielen. Amazone.com kondigde zijn kwartaalcijfers aan. Deze waren beter dan verwacht onder andere door sterke verkopen van z’n e-book lezers.

Azië

De Japanse Nikkei daalde –0.77% over de week, terwijl de beurs van Hongkong –1.01% daalde. AIG, de Amerikaanse verzekeraar, verkocht zijn Aziatische divisie (AIA) op de beurs van Hongkong. Dit was de grootste IPO ooit in Hongkong met een waarde van USD 30.5 miljard.