Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Weekbericht aandelen week 43 2010

3 november 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 25 tot en met 29 oktober 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX index daalde met 1,1% over de week en sloot op 337 punten. De beurzen wachten met spanning af op de belangrijke cijfers van deze week. De meeste aandacht gaat uit naar de FED bijeenkomst a.s. woensdag en een aantal belangrijke vooruitkijkende indicatoren. Op de Nederlandse markt was Binckbank (23%) het best presterende aandeel gesteund door overnamegeruchten. ArcelorMittal (-7%) was de grootste daler in de AEX afgelopen week. Het bedrijf waarschuwde voor een lagere vraag in het vierde kwartaal.

Europa

De Eurofirst 300 index bleef grofweg onveranderd en daalde 11 basispunten over de week. De gehele metaalsector lag onder druk na de aankondiging van ArcelorMittal. Ook de bierbrouwers hadden het zwaar als gevolg van de tegenvallende cijfers van Heineken.

Verenigde Staten

De S&P index daalde 0,24% naar een niveau van 1183 punten. Het kwartaalcijferseizoen in Amerika is in volle gang. De meeste bedrijven weten positief te verrassen. Echter, het grootste gedeelte van de toename van de winst komt nog steeds uit verdere kostenbesparingen en minder uit een verbetering van de omzet. De algemene marktbeweging werd echter overschaduwd door het aankomende nieuws van deze week, namelijk de beslissing van de Amerikaanse centrale bank over ‘quantitative easing’ en de verkiezingen in de Verenigde Staten.

Azië

De Aziatische beurzen deden ook een stapje terug afgelopen week. De Japanse Nikkei index daalde 2,387% over de week. Ook de beurs van Hongkong lag onder druk en eindigde de week 1,8% lager. De Chinese beurs in Shanghai presteerde erg sterk en liet het beste maandrendement zien sinds juli 2009.