Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Weekbericht aandelen week 45 2010

18 november 2010

Analyse van de ontwikkelingen op de beurzen van 8 tot en met 12 november 2010, samengevat door Aegon Asset Management.

Nederland

De AEX-index ging omlaag met 1,1% naar een niveau van 343,20 punten. Belangrijk Nederlands nieuws was de tegenvallende economische groei, afgelopen kwartaal belandde het groeicijfer in negatief territorium en kwam uit op –0,1%. De vastgoedsector lag onder druk. Corio (-5,8%) en Unibail-Rodamco (-4,2%) verloren fors. Opvallende naam afgelopen week was TomTom (+7,9%), het aandeel profiteerde flink van de bekendmaking dat het navigatie apparatuur gaat inbouwen in de Subaru.

Europa

Het slechte nieuws kwam afgelopen week uit Europa. De Europese schuldenproblematiek stak opnieuw de kop op. Angela Merkel gaf aan dat obligatiehouders een deel van de verliezen zullen moeten dragen in geval van nieuwe reddingsplannen. De problemen zorgden voor een negatief sentiment, waardoor ook de Eurostoxx 50 index daalde, met 1,9%. Naar aanleiding van de tegenvallende kwartaalcijfers was Telefonica (-6,5%) de grootste verliezer afgelopen week.

Verenigde Staten

Oplopende zorgen in Europa (schuldenproblematiek) en Azië (Chinese inflatie) hadden ook een negatief effect op de Amerikaanse aandelenkoersen. De S&P 500 Index daalde met 2,2% naar 1199,21 punten. Verbeterde werkloosheidscijfers konden het sentiment niet keren. Cisco Systems viel met tegenvallende kwartaalcijfers op in negatieve zin. Het aandeel Cisco ging met bijna 17% onderuit.

Azië

De oplopende Chinese inflatie zorgde voor angst voor nieuwe rente verhogingen in de Chinese republiek. Dit had een negatief effect op de meeste Aziatische beurzen. De Shanghai index ging 4,5 % omlaag, de Hongkongse Hang Seng index ging 2,5% omlaag. Een van de weinige indices die zich kon onttrekken aan het negatieve sentiment was de Nikkei. De Nikkei steeg met +1,0%.