Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Het Aegon DB Abonnement:
uw gegarandeerde en flexibele pensioenregeling

DB Abonnement Werkgevers
Zakelijk Pensioen Aegon DB Abonnement 2022 Werkgevers

U heeft de pensioenregeling voor uw werknemers ondergebracht in het Aegon DB Abonnement. Elk jaar actualiseren we dit abonnement. Op deze pagina leest u wat we aanpassen én wat u zelf kunt doen.

Bespreek de mogelijkheden met uw adviseur

Met het Aegon DB Abonnement kunt u uw pensioenregeling makkelijk aanpassen. En daardoor de pensioenkosten in lijn brengen met de huidige marktomstandigheden en uw budget. Benieuwd wat het beste is voor uw bedrijf? Bespreek het met uw adviseur. U kunt het Aegon DB Abonnement op de volgende punten wijzigen:

  • Het maximale pensioengevend salaris
  • De franchise
  • Het opbouwpercentage

Hou de volgende data in de gaten

In de tabel hieronder ziet u de belangrijkste momenten tot het einde van het jaar.

Vóór 1 november

Wijzigen maximumsalaris en/of franchise

1 december

Vaststelling rentestandcorrectie voor 2022

Vóór 16 december

Wijzigen opbouw-percentages of opzeggen abonnement

 

Geef uw wijzigingen zo snel mogelijk door! Dan kunnen wij ervoor zorgen dat uw Aegon DB Abonnement op tijd is aangepast voor 2022. En voorkomt u extra kosten.

Opzeggen? Zo werkt het

Wilt u het Aegon DB Abonnement per 1 januari 2022 opzeggen? Dat kan. Geef het vóór 16 december aan ons door. De tekenbevoegde kan hiervoor een mail sturen naar pensioen@aegon.nl.

Bekijk de aanpassingen voor 2022

 

In 2022 voeren we de volgende aanpassingen door

We verhogen de kostenvergoedingen

Kosten

2021

2022

Uitvoeringskosten per actieve deelnemer per jaar

€ 199,-

€ 203,-

Uitvoering en administratie van een toeslag per deelnemer

€ 27,30

€ 27,85

Eenmalige kosten voor aanpassing op uw verzoek

€ 425,-

€ 434,-

 

Lees meer over de kosten

 

Het maximumsalaris of de franchise wijzigen? Geef het door vóór 1 november!

Met het Aegon DB Abonnement kunt u uw pensioenregeling makkelijk aanpassen. Zo mag u het maximale pensioengevend salaris en de franchise wijzigen. Kiest u hiervoor? Zorg er dan voor dat we uw wijzigingen vóór 1 november ontvangen. Zo weet u zeker dat uw Aegon DB Abonnement op 1 januari 2022 klaar is voor het nieuwe jaar. Uw adviseur regelt dit graag voor u. Neem dus op tijd contact op met uw adviseur.

Check de belangrijkste data

 

Zo zit het met de rentestandcorrectie

Wat is de rentestandcorrectie ook alweer?

De rentestandcorrectie is een opslag op het basistarief. Als de marktrente daalt, dan stijgt de rentestandcorrectie. En daarmee ook uw premie. De rentestandcorrectie voor 2022 wordt op 1 december 2021 vastgesteld.

Wat gaat er komend jaar gebeuren?

In tegenstelling tot de laatste jaren, daalt de rentestandcorrectie dit jaar. Dat ziet u hieronder. Dit betekent dat de premie voor 2022 lager wordt dan in 2021. Hoe hoog de rentestandcorrectie uiteindelijk gaat worden? Dat hoort u kort na 1 december. Want op die datum stellen we de rentestandcorrectie definitief vast.

rentestandcorrectie 2022

 

Lees meer over de rentestandcorrectie

 

Uw opbouwpercentages wijzigen? Of opzeggen? Regel het vóór 16 december!

Opbouwpercentages wijzigen

U mag de opbouwpercentages van het Aegon DB Abonnement wijzigen. Kiest u hiervoor? Zorg er dan voor dat we deze wijziging vóór 16 december ontvangen. Zo weet u zeker dat uw Aegon DB Abonnement op 1 januari 2022 klaar is voor het nieuwe jaar. Uw adviseur regelt dit graag voor u. Neem dus op tijd contact op met uw adviseur.

Opzeggen

Wilt u het Aegon DB Abonnement per 1 januari 2022 opzeggen? Dat kan. Geef het vóór 16 december aan ons door. De tekenbevoegde kan hiervoor een mail sturen naar pensioen@aegon.nl.

Check de belangrijkste data

 

Bereid uw Aegon DB Abonnement samen met uw adviseur voor op 2022

Met het Aegon DB Abonnement heeft u een gegarandeerde en flexibele pensioenregeling. Benieuwd hoe u deze regeling optimaal voorbereidt op 2022? Bespreek het met uw adviseur. Samen bekijkt u wat het beste past bij uw bedrijf.

 

Voorbereiden op het nieuwe pensioenstelsel

Heeft u voor uw medewerkers een verzekerde DB pensioenregeling? Dan verandert er de komende jaren veel. Overleg daarom nu al met uw adviseur om uw regeling om te zetten naar een nieuwe DC regeling. Hij begeleidt u daar graag bij!

Lees meer over de mogelijkheden