Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Voor mijn pensioenfonds

Zakelijk Voor mijn pensioenfonds

Zoekt u nieuwe mogelijkheden voor uw pensioenfonds?

De toekomst van pensioenfondsen verandert. Daarom hebben wij verschillende oplossingen. Van klein tot heel groot. In Nederland bestaan zo’n 260 pensioenfondsen. Die staan dankzij de collectiviteitsgedachte garant voor een kwalitatief goede pensioenregeling. Door verschillende factoren is het aantal pensioenfondsen het afgelopen decennia echter fors gedaald. Denkt u daarbij aan de toenemende complexiteit, afnemend draagvlak, en stijgende uitvoeringskosten. Niet zo gek dat veel bestuurders zich daarom oriënteren op de toekomst van hun pensioenfonds. U ook? Uw oriëntatie kan leiden tot verschillende conclusies. Bij Aegon proberen we voor elk van die conclusies een passend aanbod te bieden. Hieronder zetten we onze oplossingen op een rij.

Pensioenoplossingen

Naar een APF

Uw pensioenfonds wil zich aansluiten bij een APF. Het voordeel van een APF is dat pensioenfondsen samen in één APF stappen en één bestuur vormen. Uw bestuurslasten gaan daarmee omlaag. Bovendien worden bij de overstap naar een APF op diverse gebieden de uitvoeringskosten gedeeld. Samen met pensioenuitvoerder TKP hebben wij ‘Stap Algemeen Pensioenfonds’ opgericht. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door

Naar een verzekeraar

Uw pensioenfonds wil liquideren. Maar wat doet u dan met de bestaande pensioenen? Die kunt u onderbrengen bij een pensioenverzekeraar. Hiervoor biedt Aegon verschillende oplossingen. Zo hebben we de Aegon Cappital PPI. Aegon biedt daarnaast ook een modulair pensioen en een DB abonnement.

Naar een ander pensioenfonds

U kunt met uw pensioenfonds ook opgaan in een ander pensioenfonds. Aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds bijvoorbeeld. Maar dan bent u uw autonomie kwijt. We zien dat dit in de praktijk kan leiden tot een aanzienlijke directe verlaging van de pensioenrechten en -aanspraken. We kunnen ons voorstellen dat u geen behoefte heeft aan de onrust die dat bij werknemers oplevert.

Bij ons kunt u uw eigen pensioenfonds voortzetten

Uw conclusie kan ook zijn dat u graag uw eigen pensioenfonds wilt voortzetten maar wel tegen lagere kosten. Dit kan een overweging zijn om uit te kijken naar een andere uitvoeringsorganisatie. Inmiddels vertrouwen al meer dan 30 pensioenfondsen dagelijks op de dienstverlening van TKP. TKP is een dochterondernemening van Aegon en is speciaal opgezet om pensioenfondsen goed en tegen aantrekkelijke kosten te servicen. Meer weten? Wij verwijzen u graag door naar hun website.