Zo beleggen we voor je werknemers

Onze beleggingsfilosofie? Die is eenvoudig. Een zo goed mogelijk pensioen voor je werknemers, verantwoord belegd. Hieronder lees je hoe we dat aanpakken.

Image
Zo beleggen we voor je werknemers

Een goede balans tussen risico en rendement

Jij draagt als werkgever pensioenpremie aan ons af. Wij beleggen die premie in beleggingsfondsen. Voor werknemers die dat niet gewend zijn, klinkt dat soms spannend. En ja, beleggen neemt natuurlijk risico’s met zich mee. Financiële beurzen gaan nu eenmaal op en neer. Maar wij kijken naar de lange termijn. En op lange termijn verwachten we een goed rendement te halen. Hoe hoger dat rendement, hoe hoger het pensioen voor jouw werknemers.

Natuurlijk zijn er grenzen aan het risico dat we nemen. Sterker nog, we brengen risico en rendement op 3 verschillende manieren met elkaar in balans.

Image
We spreiden de beleggingen

1. We spreiden de beleggingen

Bij beleggen denk je misschien direct aan aandelen. Maar we beleggen ook in obligaties, grondstoffen en vastgoed. Wereldwijd en in verschillende sectoren.

Beleggen met de juiste mix
Image
We houden rekening met leeftijd

2. We houden rekening met leeftijd

Is een werknemer nog jong? Dan richten we ons vooral op rendement. Naarmate iemand ouder wordt, bouwen we het risico af. Zo zorgen we voor steeds meer stabiliteit in de beleggingen.

Meer over de rol van leeftijd
Image
We volgen het beleggingsprofiel

3. We volgen het beleggingsprofiel

Met de Profielwijzer ontdekken je werknemers hoeveel risico ze kunnen en willen nemen met hun pensioen. Welke profielen zijn er eigenlijk? En hoe verschillen ze van elkaar?

Ontdek de 5 profielen

Lage kosten maken het verschil

We kunnen er veel woorden aan besteden, maar uiteindelijk is het heel eenvoudig. Hoe lager de kosten, hoe meer pensioen je overhoudt. Door onze omvang kunnen we de kosten van beleggen laag houden. Natuurlijk zijn we transparant over deze kosten.

Image
Alles over verantwoord beleggen

We beleggen verantwoord én realistisch

Een goed pensioen voor je werknemers, dat is waar we elke dag hard voor werken. Maar een pensioen is pas écht goed als je ervan kunt genieten in een eerlijke en schone wereld. Daarom beleggen we verantwoord.

Alles over verantwoord beleggen
Image
EcoVadis rating

Duurzaamheidsbeoordeling 2023 van Ecovadis

Bij Aegon Cappital staan we voor een goed pensioen in een duurzame wereld. Dit doen we door verantwoord te beleggen. Dit jaar zijn we voor de tweede keer op rij beoordeeld door EcoVadis op hoe duurzaam en verantwoord we bij Aegon Cappital zijn. En we zijn trots. Als meest vertrouwde aanbieder van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen, gaf EcoVadis ons maar liefst de score van 72/100! Daarmee behoren we tot de top 5% van alle bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld.

Download onze scorecard

De cijfers spreken voor zich

Onze fondsbeheerders zijn goud waard. Dankzij hun expertise zet Aegon Cappital al jaren ijzersterke beleggingsresultaten neer. En dat is goed nieuws voor het pensioen van jouw werknemers!

Check onze beleggingsresultaten

Verdiep je verder

Meer weten over ons beleggingsbeleid? Lees de Verklaring inzake de beleggingsbeginselen (pdf).