Samen vooruitdenken

Jouw klanten een passend advies geven. Dat doe jij als financieel adviseur. Zo help je jouw klanten met vooruitdenken en het waarmaken van hun wensen. Of het nu gaat om pensioenen, verzekeringen of hypotheken. Wij staan voor je klaar!

Inloggen als adviseur
Image
Voor adiseurs

Laatste nieuws

Image

Inkomensverzekeringen om naar a.s.r.

12 september 2023

Aegon Nederland en a.s.r. gaan vanaf 4 juli samen verder. We zetten de portefeuille van Aegon gefaseerd om naar a.s.r. We starten daarbij met de inkomensverzekeringen. Lees er alles over in ons overzicht.

Lees verder
Image
Aegon hypotheek aanvragen welke documenten nodig

Verzamelnota Hypotheken vanaf nu alleen digitaal

9 augustus 2023

Tot nu toe verstuurden we de verzamelnota Hypotheken ook per post. En dat betekende iedere maand een stapel papier op uw bureau. Dat kan en moet tegenwoordig anders. Vandaar dat we ook deze documenten vanaf eind juli alleen digitaal aanleveren. Wat dit betekent? En waar ze staan? Dat leest in dit nieuwsbericht.

Lees meer
Image
Financieel jaaroverzicht 2021 staat klaar

Gerealiseerde verbeteringen bij Hypotheken tot nu toe

9 augustus 2023

We hebben een overzicht gemaakt van beleidsaanpassingen, nieuwe hypotheekproducten en mooie samenwerkingen. En dit overzicht delen we graag.

Lees verder

Campagnes en Aegon Marketingplein

Aegon MarketingPlein

Op zoek naar kant-en-klare teksten om je klanten te tippen op een verzekering? Of een handig stappenplan over hypotheken of pensioen? Bekijk het Aegon MarketingPlein met marketingmiddelen die je kunt gebruiken.

Ga naar het Aegon MarketingPlein

Samen vooruitdenken met onze klanten

Het leven kan alle kanten op. Daarom kunnen je klanten met de hypotheken en woonverzekeringen van Aegon óók alle kanten op. Misschien willen ze duurzamer wonen en van het gas af. Bijvoorbeeld met zonnepanelen en een warmtepomp.

Bekijk de campagne

Ken uw klant: Customer Due Diligence bij Hypotheken

CDD, wie kent het niet? Customer Due Diligence is niet meer uit de financiële wereld weg te denken. Dit proces - ook wel bekend als Know Your Customer (KYC) of Ken-Je-Klant – zorgt ervoor dat jij en wij weten met wie we zakendoen.

Lees verder