De gezondheidsverklaring

Wil je een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvragen? Dan vragen we altijd naar je gezondheid. Zo schatten we hoe groot het risico is dat je arbeidsongeschikt wordt. Voor ons belangrijk om te weten. Want dat is het risico dat je bij ons verzekert.

Image
De gezondheidsverklaring: zo werkt het bij de Aegon AOV

De gezondheidsverklaring geeft ons een beter beeld

Hoe we je gezondheid inschatten? Dat doen we meestal met een gezondheidsverklaring. Zo’n verklaring bestaat uit een lijst met vragen. Die vragen gaan over allerlei onderwerpen. Sta je bijvoorbeeld onder behandeling van een arts? Rook je of drink je? En welke klachten heb je vroeger gehad? Met deze informatie krijgen we een goed beeld van je gezondheid.

Bellen of zelf online invullen? Jij bepaalt!

Jij kiest hoe je je medische informatie met ons deelt. Je mag de gezondheidsverklaring zelf online invullen. Maar je kunt ook bellen met een medewerker van het medisch team. Kies je voor het laatste? Dan bespreek je in ongeveer 45 minuten je medische geschiedenis. Het medisch team zet alles in een gezondheidsverklaring. En die krijg je na het gesprek toegestuurd. Klopt er iets niet? Dan past het medisch team dat natuurlijk voor je aan.

De medisch adviseur brengt advies uit aan ons

Je ingevulde gezondheidsverklaring komt terecht bij een medisch adviseur. Dat is een onafhankelijke deskundige die werkt in opdracht van Aegon. De medisch adviseur bekijkt jouw informatie en brengt daarna advies uit aan ons. Wij bepalen uiteindelijk of we je kunnen verzekeren. En zo ja, tegen welke premie en voorwaarden.

Soms is er een medische keuring nodig

Vaak hebben we genoeg aan een gezondheidsverklaring. Maar soms is er een medische keuring nodig. Hoe die keuring er precies uitziet? Dat is voor iedere persoon anders. Een arts controleert bijvoorbeeld je bloeddruk en gewicht. Of er wordt wat bloed geprikt. In de volgende twee gevallen krijg je een uitnodiging voor een medische keuring:

  • Er staat iets in de gezondheidsverklaring waarover de medisch adviseur meer wil weten.
  • Je bent 50 jaar of ouder en je kiest voor een verzekerd bedrag van meer dan € 45.000,- in het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid. Of voor een verzekerd bedrag van meer dan € 30.000,- ná het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid. Je vult de gezondheidsverklaring pas in vlak voordat je op bezoek gaat bij de keuringsarts.

Krijg je een uitnodiging voor een medische keuring? Dan wil je vast weten wat je kunt verwachten. Lees daarom de brochure over medische keuringen.

Meer weten?

De gezondheidsverklaring is een van de stappen bij het afsluiten van een AOV. Weten hoe onze AOV werkt? En welke keuzes je zoal kunt maken? We vertellen je graag meer over onze AOV. Ook handig: het Verbond van Verzekeraars heeft een uitgebreid stappenplan met aandacht voor je rechten en plichten.