Regres: kosten verhalen op een aansprakelijke derde

Wist je dat regres is meeverzekerd bij onze collectieve inkomensverzekeringen zoals het Aegon Gezond Werkplan en het MKB Verzuimplan? Dat betekent dat je verzekerd bent voor het verhalen van schade op de tegenpartij. Bijvoorbeeld als jouw werknemer arbeidsongeschikt raakt door een ongeval waarvoor een derde aansprakelijk is. Bij het doorgeven van de ziekmelding in het Werkgeversportaal kan je aangeven of er sprake is van een regressituatie.

Image
Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid: bereken het hier

Waarom is het belangrijk om kosten te verhalen als dit kan?

Hoe lager we de uitkeringslast kunnen houden, hoe lager we de premies kunnen houden. De premies voor verzuim- en WGA-eigenrisicodragenverzekeringen zijn onder andere gebaseerd op de uitkeringen die Aegon doet. Daarom is het belangrijk om de schade te verhalen op een aansprakelijke derde, als die er is. Natuurlijk regelen wij dit kosteloos voor je! We schakelen hiervoor ARAG in. Kosten verhalen kan alleen als je werknemer tijdelijk of permanent en geheel of gedeeltelijk niet kan werken.

Wie of wat is een aansprakelijke derde?

Als je werknemer niet kan werken of arbeidsongeschikt raakt door schuld van iemand anders, noemen we die ander een aansprakelijke derde.

Welke kosten kunnen we verhalen op de aansprakelijke derde?

  • Wachtdagen van verzekeringnemer/werkgever.
  • Uitkering verstrekt vanuit de verzuim- of WGA-eigenrisicodragenverzekering bij Aegon.
  • Kosten verbonden aan re-integratie.
  • Kosten verbonden aan het inschakelen van expertise voor de regresactie.

Voorbeelden van schade veroorzaakt door een aansprakelijke derde

  • Je werknemer is aangereden.
  • Je werknemer is gebeten door de hond van de buren.
  • Je werknemer valt tijdens werkzaamheden van een steiger die door een ingehuurd bedrijf is geplaatst en niet goed is verankerd.

Hoe meld je regres bij Aegon?

Als je denkt dat we kosten kunnen verhalen, meld dit dan in het werkgeversportaal bij de ziekmelding van je werknemer. Je geeft aan dat er:

  1. sprake is van een ongeval en vervolgens
  2. dat er een aansprakelijke derde is.
Image
Regres melden? dat kan

Achteraf kosten verhalen

Kom je er pas later achter dat we mogelijk kosten kunnen verhalen? Geef dit dan per e-mail door via agwp.regres@aegon.nl.

Usabilla Feedback