Mijn bedrijf verzekeren tegen verzuim

Verzuim onder controle

Natuurlijk zijn je werknemers wel eens ziek. Meestal duurt dit maar een paar dagen en dan gaan ze weer aan de slag. Toch is veel verzuim te voorkomen of te beperken. Door vooraf goede afspraken met je personeel te maken. En door adequaat te handelen zodra het verzuim langdurig blijkt. We verzamelden de beste tips uit het veld voor je!
Image
Heb jij verzuim onder controle binnen jouw bedrijf? Check het hier
Feiten en cijfers over verzuim
Iedereen is weleens ziek. En ook weleens langer dan een paar dagen. Soms begint het met iets onschuldigs als een verkoudheid, maar eindigt het in langdurig verzuim. 43% van het verzuim komt door griep of verkoudheid.
Lees het artikel met feiten en cijfers
Tips om werkstress tegen te gaan
Gemiddeld heeft 1 op de 3 werknemers last van werkstress. Lees daarom onze 6 tips om in je bedrijf de balans te bewaren tussen gezonde werkdruk en belastende werkstress.
Lees het artikel met tips

Hoe voer je een verzuimgesprek

Wat doe je als een werknemer vaak ziek is? En hoe voer je een verzuimgesprek? Aegon ging in gesprek met Onno de Loof van PSfm. Meer weten? Download de ‘tips verzuimgesprek’.

Bekijk de video

Wat is een verzuimregelement

Wat is een verzuimreglement  en welke afspraken maak je met je personeel hierover? Aegon vroeg het aan Wouter van der Spoel van Spring City Spa. Meer weten? Download ook de ‘tips verzuimreglement’

Bekijk de video