Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Informatie over nieuwe wetgeving pensioen in eigen beheer

Hier leest u al het nieuws over nieuwe wetgeving pensioen in eigen beheer

Het opbouwen van pensioen in eigen beheer gaat stoppen. In september 2016 is hier een wetsvoorstel voor ingediend. Wat houdt de nieuwe wetgeving in en wat betekent dit voor u? Op deze pagina houden we u op de hoogte van het laatste nieuws. Houd deze pagina dus in de gaten! Wanneer er weer nieuws is vermelden we dat hier. Het meest acuele nieuwsbericht vindt u bovenaan.

Definitief einde aan pensioen in Eigen Beheer

Einde van een tijdperk. ‘Eigen beheer’ was een begrip in pensioenland. Voor sommigen een hobby, voor de meesten het lastigste onderdeel van pensioen. Voor veel DGA’s was een pensioen in eigen beheer een prima mogelijkheid om te schuiven met geld en zo een relatief goedkope manier pensioen op te bouwen.

 

Lees meer

De opbouw van het Pensioen in Eigen Beheer moet 1 juli zijn stopgezet

Uit een onderzoek van MKB Belangen blijkt dat ruim een derde van de ondernemers met een pensioen in eigen beheer (PEB) niet op de hoogte is van het stopzetten van het Pensioen in eigen beheer (PEB). Hoort u daar ook bij?

 

Lees meer

Nieuwe wet pensioen in eigen beheer gaat in op 1 april 2017

De Eerste Kamer heeft op 7 maart het wetsvoorstel en de Novelle “Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen” aangenomen. Dit betekent dat vanaf 1 april 2017 er geen pensioen in eigen beheer meer kan worden opgebouwd.

 

Lees meer

Nieuwe wet over Eigen Beheer gaat naar verwachting in op 1 april 2017

Op 9 februari heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel ‘Wijziging van de Wet uitfasering Pensioen in Eigen Beheer’ aangenomen. De verwachting is nu dat het wetsvoorstel op 1 april 2017 in werking treedt.  

 

Lees meer

Het pensioen in eigen beheer verdwijnt. Wat nu?

Staatssecretaris Wiebes heeft in september 2016 een wetsvoorstel ingediend over het pensioen in eigen beheer. Het wetsvoorstel is nog niet aangenomen, maar de plannen zijn zo ingrijpend dat we de belangrijkste voorgestelde veranderingen alvast voor u op een rijtje zetten.

 

Lees meer

Wetsvoorstel pensioen in eigen beheer uitgesteld

Het wetsvoorstel over het afschaffen van pensioen in eigen beheer bevat een technische onvolkomenheid. Daarom heeft de eerste Kamer hierover niet gestemd. De staatssecretaris komt met een aanvulling.

 

Lees meer