Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Verzuim onder controle

Hoe kunt u verzuim beperken?

Natuurlijk zijn uw werknemers ook wel eens ziek. Meestal duurt dit maar een paar dagen en dan gaan ze weer aan de slag. Toch is veel verzuim te voorkomen of te beperken. Door vooraf goede afspraken met uw personeel te maken. En door adequaat te handelen zodra het verzuim langdurig blijkt. We verzamelden voor u de beste tips uit het veld.

Feiten en cijfers over verzuim

Iedereen is weleens ziek. En ook weleens langer dan een paar dagen. Soms begint het met iets onschuldigs als een verkoudheid, maar eindigt het in langdurig verzuim. Wist u trouwens dat griep of verkoudheid de belangrijkste redenen zijn van een ziekmelding? In 43% van de gevallen is dit aan de hand. Gemiddeld is een werknemer hierdoor 4,6 dag afwezig. Maar er zijn nog meer interessante cijfers.

6 tips om werkstress te lijf te gaan

Gemiddeld heeft 1 op de 3 werknemers last van werkstress. 6 tips om u in uw organisatie de balans te bewaren tussen gezonde werkdruk en belastende werkstress.

Verzuimgesprek

Wat doet u als een werknemer vaak ziek is? En hoe voert u een verzuimgesprek? Aegon ging in gesprek met Onno de Loof van PSfm. 

Meer weten. Download de ‘tips verzuimgesprek’.

Verzuimreglement

Wat is een verzuimreglement  en welke afspraken maakt u met uw personeel? Aegon vroeg het aan Wouter van der Spoel van Spring City Spa. 

Meer weten? Download ook de  ‘tips verzuimreglement’

Ons aanbod

Aegon MKB Verzuimplan
Het MKB Verzuimplan is dé alles-in-een-verzuimoplossing voor het mkb
Aegon Gezond Werkplan
Een pakket van verzekeringen en diensten voor arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers