Armoede bestrijden

Wereldwijd leven 789 miljoen mensen in extreme armoede. In Nederland kennen we dit soort armoede gelukkig niet of nauwelijks. Maar bijna een half miljoen Nederlandse huishoudens leven wel in armoede. Risicovolle schulden spelen hier een belangrijke rol bij.

Image
Armoede bestrijden

Aegon wil mensen in staat stellen om zelf bewuste financiële keuzes te maken. Dát is onze missie. Maar voor veel mensen met schulden is financiële zekerheid een droom die nooit uit lijkt te komen. Onze inzet kan dan het verschil maken.

Met het programma Van Schulden naar Kansen werken we aan een concreet doel in Nederland: armoede door probleemschulden binnen 5 jaar terugdringen in de 3 steden waarin Aegon gevestigd is.

Dat doen we samen met lokale organisaties die zich richten op mensen die in armoede leven en problematische schulden hebben. Onze samenwerking bestaat uit financiële ondersteuning, het delen van kennis en de inzet van Aegon-vrijwilligers. Inmiddels hebben ruim 350 Aegon-medewerkers zich ingezet voor een van onze partners.