Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Image
Werknemer
Deelnemers durven meer!

Deelnemers durven meer risico te nemen met hun pensioenpot. Dat is een van de conclusies uit het risicopreferentie-onderzoek (RPO) dat we vorig jaar onder deelnemers hebben uitgevoerd. Past ons huidige beleggingsbeleid bij de risicobereidheid van deelnemers? Het antwoord op deze vraag en alle andere resultaten lees je hier.

Image
Denk je na over met pensioen gaan
Denk je na over met pensioen gaan? Maak een stappenplan

En dan is het zover: je pensioen staat voor de deur. Wat zijn de volgende stappen en verandert het nieuwe pensioenstelsel daar nog iets aan?

Image
Belangrijke data in 2024
Belangrijke data in 2024

We hebben weer een mooi overzicht gemaakt van belangrijke data in 2024. Dit zijn data die relevant zijn voor de administratie van pensioenregelingen.

Image
Financial stock market graphic
Aegon compenseert klanten met een Uitkerend Beleggingspensioen

In december 2023 verscheen het bericht in de media dat voor een aantal klanten van Aegon Levensverzekering N.V. het renterisico te stevig was afgedekt. Het ging om beleggingsportefeuilles van klanten met het Aegon Uitkerend Beleggingspensioen. Goed om te weten: Aegon Cappital is een zelfstandig bedrijf dat haar eigen beleggingsbeleid voert, los van Aegon Levensverzekering N.V.

Image
Belangrijke data in 2024
Belangrijke data in 2024

We hebben weer een mooi overzicht gemaakt van belangrijke data in 2024. Dit zijn data die relevant zijn voor de administratie van uw pensioenregeling.

Image
Check wat jouw partner krijgt als je overlijdt
Parttimer, mantelzorger of zzp’er: minder werken leidt tot minder pensioenopbouw

Veel werkenden bouwen minder pensioen op dan ze denken. Door minder te gaan werken, bijv. als er kinderen komen, door te scheiden, of door mantelzorger of zzp’er te worden. Hoe is dat bij jou? En wat kun je doen om je tegen de zogenaamde ‘pensioenkloof’ te beschermen?

Image
Pensioen APK van Aegon Advies
Zo doe je je eigen pensioen-apk

Als je een auto hebt, moet deze elk jaar naar de keuring. Tijdens deze keuring wordt gekeken naar de technische staat van je auto. Maar hoe zit het eigenlijk met de staat van je pensioen? Voorkom dat pensioen je overkomt en doe je eigen pensioen-apk.

Image
Wettelijke bedragen 2024
Wettelijke bedragen 2024

De nieuwe wettelijke bedragen voor 2024 zijn bekend. Op de nota van januari 2024 zien werkgevers voor het eerst de premie op basis van deze bedragen.

Image
4 dingen die je vandaag kunt regelen voor je pensioen
4 dingen die je vandáág kunt regelen voor je pensioen

Veel mensen zien hun pensioen als iets voor later. Dat is niet terecht, want als je te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid of overlijden, kan je pensioen vandaag al ingaan. Daarom moet je pensioen ook nú goed geregeld zijn. Uit onderzoek van Aegon Cappital blijkt dat slechts 1 op de 4 mensen het afgelopen jaar met pensioenplanning bezig is geweest en dat 40% van de mensen het gevoel heeft weinig of beperkte invloed te hebben op hun pensioen.

Image
Wat gebeurt er met je beleggingspensioen als de beurs crasht
Wat gebeurt er met je beleggingspensioen als de beurs crasht?

Je hebt je hele leven hard gewerkt en gaat straks met pensioen. Maar dan storten de beurskoersen ineens in. Gaat je pensioen dan ook in rook op?

Usabilla Feedback