Klant aan het woord: Robidus

“Het opbouwen van pensioen, betekent het zeker stellen van je financiële situatie”

Gaby Wilbrenninck-van Emmenes, HR Manager bij Robidus

“Bij Robidus werken we aan arbeidsperspectief als motor voor duurzame inzetbaarheid. Daarbij werken we niet alleen aan het arbeidsperspectief van Nederland, maar natuurlijk ook aan het arbeidsperspectief van onze eigen medewerkers. Duurzame inzetbaarheid gaat over de mogelijkheid om te kunnen werken, nu en in de toekomst. Daarbij is pensioen, maar ook fysieke en mentale welzijn een belangrijk onderdeel. Deze instelling verwachten wij ook van leveranciers waarmee wij samenwerken.”

Image
Robidus

Vooruitdenken met: Gaby Wilbrenninck-van Emmenes, HR Manager bij Robidus

Wat komt het eerste in je op bij het woord vooruitdenken?

Vanuit mijn werk denk ik dan aan arbeidsperspectief. Duurzame inzetbaarheid gaat niet alleen over mogelijkheden krijgen, maar ook over mogelijkheden benutten. Daarbij geldt een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en initiatief. Ben je bereid de kansen te pakken die je aangeboden worden? Dat vind ik een kwestie van vooruitdenken.

Hoe kijk je daarbij naar pensioen?

Zorgen over je financiële situatie, nu en later, zijn een belangrijke trigger voor mentale problemen en soms zelfs uitval. Het opbouwen van pensioen betekent het zeker stellen van je financiële situatie als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt. Door het aanbieden van een goede pensioenregeling kunnen wij een stukje van eventuele financiële zorgen over later wegnemen en dus een bijdrage leveren aan het arbeidsperspectief van onze eigen medewerkers.

Waarom de keuze voor Aegon Cappital?

Met een relatief jong medewerkersbestand zien wij dat de mate van het belang van een goed pensioen niet bij iedereen even hoog is. De begeleiding die wij vanuit Aegon Cappital hebben gekregen voor de transitie en met name ook de communicatie naar medewerkers waren leidend in onze keuze voor Aegon Cappital. Als onderdeel van de aanbieding lag er een uitgebreid communicatieplan voor medewerkers. Deze is volledig naar wens en op maat voor ons uitgevoerd. In begrijpbare taal is de pensioenregeling uitgelegd aan onze medewerkers inclusief de keuzemogelijkheden die zij hebben.

Over Robidus

Robidus Groep BV is opgericht in 2003. Sindsdien beweegt Robidus zich op het terrein van sociale zekerheid. Het gezamenlijke doel is het stimuleren van arbeidsparticipatie, het beheersen van uitval en het voldoen aan én benutten van de wettelijke verplichtingen.

Gaby is HR Manager bij Robidus. Wil je meer weten over Robidus of wat Gaby van de pensioenregeling bij Aegon Cappital vindt? Stuur Gaby dan gerust een bericht.

Nieuwsgierig naar de ervaringen van onze andere klanten?

Je leest welke uitdagingen onze klanten hadden, en hoe we die samen met hen én de adviseur zijn aangegaan.

Lees de ervaringen van andere klanten