Arbeidsongeschiktheids verzekering

 • Dit product wordt niet meer verkocht
 • Arbeidsongeschiktheid verzekeren? Kies de AOV van a.s.r.
 • Lees wat het samengaan met a.s.r. betekent voor je verzekering
AOV Advies Wat is een AOV? Bekijk de verzekeringskaart
Image
5 alternatieven voor een AOV
Image
a.s.r. samenvoeging met Aegon

Aegon wordt a.s.r.

Aegon Nederland is samengegaan met a.s.r. Je kunt daarom vanaf 1 oktober 2023 geen offerte meer aanvragen voor een Aegon AOV. Wil je een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Maak een afspraak met Aegon Advies. Of kijk bij het productaanbod van a.s.r. 

Heb je al een AOV bij Aegon? Dan verandert er, ondanks de fusie tussen Aegon Nederland en a.s.r., nu niets voor je. Onze dienstverlening en bereikbaarheid blijft hetzelfde. Je ontvangt in 2024 bericht over de omzetting van jouw verzekering naar a.s.r.

Heb je een vraag? Stel ‘m dan hier. We helpen je graag!

Waarom kiezen voor een AOV?

 • Zekerheid voor jou en je bedrijf. Kun je niet werken door arbeidsongeschiktheid? Dan krijg je persoonlijke begeleiding bij je terugkeer naar de werkvloer. Bovendien ben je verzekerd van een inkomen.
 • Je kiest zelf de AOV die bij je past. Bij Aegon stel je de AOV samen die het beste past bij jou en je portemonnee.
 • Altijd beroepsarbeidsongeschikt. Raak je arbeidsongeschikt? Dan hoef je van ons geen ander werk te zoeken.

Waarom niet kiezen voor een AOV?

 • ­Je kiest voor een alternatief voor de AOV. Bijvoorbeeld een schenkkring of een vrijwillige UWV-verzekering.
 • Je hebt genoeg gespaard om rond te komen tot je pensioen. Of je partner heeft blijvend voldoende inkomen om samen goed van te kunnen leven. Twijfel je of je voldoende spaargeld hebt? Bereken je uitgaven met de uitgavencheck.
 • Je werkt in loondienst. Naast je eigen bedrijf werk je in loondienst. En zelfs bij blijvende arbeidsongeschiktheid verdien je daar voldoende mee om goed van te kunnen leven.

Of de Aegon AOV bij je past kunt je zelf het beste beoordelen nadat je een adviseur hebt geraadpleegd.

Verzekeringskaart

Bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Aegon kun je kiezen uit meerdere dekkingen en eigenrisicoperiodes. Bekijk de verzekeringskaart voor alle details.

Contractduur

De minimale contractduur is 1 jaar.

Ingangsdatum

De ingangsdatum is de eerste dag dat je verzekerd bent. Tussen de ingangsdatum en de eindleeftijd van je AOV moet minimaal 5 jaar zitten.

Je hoeft geen ander werk te zoeken

Je hoeft geen ander werk te zoeken als je je eigen beroep niet meer kunt uitoefenen. Kies je toch voor een ander beroep? Dan helpen we je bij de re-integratie in dat andere beroep. Ook beoordelen we de mate van arbeidsongeschiktheid opnieuw. Dat gebeurt dan op basis van je nieuwe beroepswerkzaamheden. Is je nieuwe inkomen, samen met de eventueel resterende arbeidsongeschiktheidsuitkering, minder dan 125 procent van het verzekerde bedrag? Dan vullen we je inkomen aan tot 125 procent van je verzekerde bedrag. Zo voorkomen we dat je minder gaat verdienen in je nieuwe baan. Weer gaan werken wordt beloond!

Zwangerschap

Is je eigenrisicotermijn korter dan 16 weken en ben je zwanger? Dan krijg je een uitkering. De maximale uitkering is 16 weken. De uitgerekende bevallingsdatum moet dan wel minstens 1 jaar na de ingangsdatum zijn.

Ouderschapsverlof

Je krijgt een uitkering van 5 dagen bij de bevalling van je partner én bij adoptie.

Zorgverlofdekking

Je krijgt een uitkering van 30 dagen als je partner of kind een levensbedreigende ziekte heeft of overlijdt.

Opzeggen

Na het eerste jaar is je verzekering dagelijks opzegbaar. Je verzekering stopt op de dag dat we je opzegging ontvangen. Je kunt je verzekering stoppen door dit aan ons door te geven via “Mijn Aegon” of door je adviseur dit aan ons te laten melden. Ook kun je dit melden via e-mail of via de post.

Wanneer een medische keuring?

 • Er staat iets in de gezondheidsverklaring waarover de medisch adviseur meer wil weten.
 • Je bent 50 jaar of ouder en je kiest voor een verzekerd bedrag van meer dan € 45.000,- in het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid. Of voor een verzekerd bedrag van meer dan € 30.000,- ná het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid. Je vult de gezondheidsverklaring pas in vlak voordat je op bezoek gaat bij de keuringsarts.

Hoe gaan wij om met uw gegevens

ASR Nederland N.V. en haar merken gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. We houden ons daarbij aan geldende (privacy)wetgeving en aan gedragscodes, die daar branchebreed nadere invulling aan geven. Al onze medewerkers hebben de eed of belofte afgelegd, waarmee ze verklaren dat ze integer en betrouwbaar zullen handelen. Hieronder valt ook: geheimhouden hetgeen is toevertrouwd.

Wanneer verwerken wij uw persoonsgegevens?

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens, die de merken van ASR Nederland N.V. van u verwerken als u klant bent, als u onze websites bezoekt, onze apps of de ‘Mijn -omgeving’ gebruikt of wanneer u contact opneemt met onze klantenservice. Deze verklaring is ook van toepassing op andere situaties, bijvoorbeeld wanneer u een aanvraag voor een product heeft ingediend, maar geen klant bent geworden. 

De volledige privacyverklaring leest u op www.aegon.nl/privacy

Image
Stap voor stap terug naar de werkvloer: zo werkt re-integratie bij de Aegon AOV

Van arbeidsongeschiktheid naar re-integratie

Raak je arbeidsongeschikt? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Wij staan voor je klaar.

Zo werkt re-integratie
Image
Arbeidsongeschiktheid voorkomen? Deze tips van Aegon houden je fit.

Arbeidsongeschiktheid voorkomen

Ken je onze slimme preventiediensten al? Die ondersteunen je precies op de manier die je nodig hebt. Zodat je gezond en met plezier aan het werk blijft.

Ontdek de mogelijkheden

Veelgestelde vragen

Je AOV opzeggen kan op ieder moment
Na het eerste jaar is je verzekering dagelijks opzegbaar. Je verzekering stopt op de dag dat we je opzegging ontvangen.

Regel je opzegging via je adviseur of Mijn Aegon
Je kunt via je adviseur de opzegging in orde maken. Ook kun je via Mijn Aegon je AOV zelf eenvoudig opzeggen. Als we de opzegging ontvangen hebben, sturen we een nieuw polisblad ter bevestiging. Hierop staat dat de verzekering is beëindigd.
Meld je arbeidsongeschikt bij ons, dan beoordelen wij of je recht hebt op een uitkering
Meld hier dat je arbeidsongeschikt bent. Je krijgt niet alleen een uitkering: Wij helpen je ook om zo snel mogelijk weer te gaan werken. Je vaste casemanager begeleidt je in dit proces. In de brochure: 'Arbeidsongeschikt. En nu?' staat precies wat je van ons mag verwachten als je je arbeidsongeschikt meldt.
Nee, de Aegon AOV verplicht je niet om een ander beroep te kiezen als je arbeidsongeschikt wordt of bent.