Netto Pensioen

Per 1 januari 2015 is er een wettelijke regeling ingegaan waarin is geregeld dat over het gedeelte van het salaris geen nabestaanden- of ouderdomspensioen meer opgebouwd. Voor dit gedeelte van het salaris kan een aanvullend ouderdoms- en nabestaandenpensioen worden verzekerd.

Image
pensioen zakelijk netto pensioen

Aegon Netto Pensioen niet meer verkrijgbaar

  • We nemen geen nieuwe klanten meer aan voor het Aegon Netto Pensioen. Alleen de in het verleden opgebouwde rechten blijven wij beheren. 
  • Op zoek naar een moderne pensioenregeling inclusief netto pensioen? Ontdek de mogelijkheden bij Aegon Cappital.
Naar Aegon Cappital

In het kort

Hoe werkt het Aegon Netto Pensioen?

Deze regeling is alleen nog van toepassing op werknemers die in het verleden waarde hebben opgebouwd in het Aegon Netto Pensioen. Er wordt geen premie meer op ingelegd. 

Het Aegon Netto Pensioen is een netto regeling die aansluit bij de gewone bruto pensioenregeling van de werkgever. Deze netto regeling valt ook onder de Pensioenwet.  Het pensioen wordt ook netto (zonder belasting) uitgekeerd. De waarde van het netto pensioen valt voor de werknemer in box 3. Door een extra vrijstelling telt het niet mee voor de vermogensrendementsheffing.

Vind een onafhankelijk pensioenadviseur

Het is belangrijk om naar uw financiële toekomst te kijken als u arbeidsongeschikt bent. Een adviseur kan u helpen. Maak een afspraak met een adviseur van Aegon. Of vind een onafhankelijk adviseur bij u in de buurt.