Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hart voor de roeisport

Roeien is een prachtsport en dat mag héél Nederland weten! Vanuit die gedachte zijn we sinds 2008 sponsor van de roeisport. We zijn begonnen als ploegsponsor en werden in 2010 hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB). De sponsorovereenkomst loopt in ieder geval tot en met de Olympische Spelen in Tokio, in 2020. Daarnaast stellen we ook extra financiële middelen beschikbaar voor de pararoeiers.

 

Stimuleren van bestuurstalent

Vanaf 2008 reiken we ieder jaar de Aegon Bestuursbokaal uit aan het bestuur van de best presterende studentenroeivereniging. Met deze prijs willen we optimale sportprestaties en goed bestuur stimuleren. Het gaat hierbij niet alleen om sport, maar óók om financieel beheer, strategie, communicatie, schadebeperking en de uitbreiding van nieuwe leden. De winnende vereniging ontvangt € 10.000.

We hebben niet alleen oog voor mensen die op het hoogste niveau sporten. Iedereen verdient een plek op het veld. Daarom zijn we betrokken bij Fonds Gehandicaptensport en 1% FairShare.

 

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die extra ondersteuning nodig hebben om te kunnen sporten. Jammer genoeg kunnen zij niet op elke sportclub terecht: het sportaanbod is niet toegankelijk of er ontbreken faciliteiten. Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Jaarlijks worden honderden projecten gefinancierd. Het Fonds is hiervoor volledig afhankelijk van giften.

 

1% FairShare

1% FairShare betekent dat het bedrijfsleven één procent van het totale budget voor sportsponsoring reserveert voor de gehandicaptensport. We waren één van de grondleggers die 1% FairShare mogelijk maakte. Inmiddels zijn al 35 bedrijven partner. Met de toegenomen inkomsten zorgt Fonds Gehandicaptensport ervoor dat er meer faciliteiten komen voor gehandicapte sporters.

 

Special Olympics Nationale Spelen 2020 (SONS2020)

We zijn jarenlang hoofdsponsor geweest van Special Olympics Nederland. In 2017 is aan dit partnerschap officieel een einde gekomen. De verbondenheid met de organisatie en met de sporters is echter gebleven. We maken daarom ook graag de organisatie van de Nationale Spelen in de stad van ons hoofdkantoor mogelijk. Dat doen we in financiële zin, maar ook door zoveel mogelijk medewerkers te enthousiasmeren om tijdens de Nationale Spelen zelf een bijdrage te leveren. We mogen ons daarom trotse hoofdsponsor noemen van dit sportevenement.