Overlijden melden

We willen je veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Na een overlijden moeten er zaken geregeld worden. Voor het melden van een overlijden bij Aegon, willen we je graag helpen. Op deze pagina leggen we uit wat je moet doen en wat je kunt verwachten, zodat alles duidelijk is en je het proces soepel kunt doorlopen.  

Een overlijden melden via ons formulier

De afhandeling van de Aegon-producten van je naaste wordt in gang gezet met het invullen van ons formulier. Het kan zijn dat je niet overal antwoord op kunt geven, bijvoorbeeld omdat je niet weet welke producten je dierbare heeft. Geen zorgen. Ga vooral door met invullen van het formulier. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met je op en kijken we er samen naar.

Vul het formulier in

Heb je na het doen van de melding via het formulier nog vragen?
Dan kan je onze Nabestaandendesk ook telefonisch bereiken via +31 88 344 00 20. We staan op werkdagen voor je klaar tussen 08.30 – 17.30 uur.

Wat kan je verwachten?

Nadat je het overlijden bij ons hebt gemeld, kijken we goed naar het door jou ingevulde formulier. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met je op en begeleiden we je verder in het proces.  
 
Het kan zo zijn dat we om extra documenten vragen. Dat verschilt per persoon. In de meeste gevallen hebben we een akte van overlijden nodig. Je krijgt deze akte van de gemeente waar de persoon is overleden, nadat er aangifte van overlijden is gedaan. Het is handig om deze alvast mee te sturen of aan te vragen.

Soms hebben we ook een verklaring van erfrecht of een kopie van het testament nodig. Je hoort van ons als dat het geval is.  

Als alles compleet is, kunnen we verder in het proces. Ons team van specialisten houdt altijd nauw contact met je.

Algemene tips

Vraag je je af waar je nog meer rekening mee moet houden? Dan kan de checklist van de Rijksoverheid handig zijn. Hier vul je maximaal 10 vragen in en zie je direct waar je allemaal aan moet denken, wat automatisch in gang wordt gezet en waar je recht op hebt. 

Verder snappen we dat je niet alle bankproducten en levensverzekeringen van je dierbare scherp op je netvlies hebt staan. We raden je aan om hier de volgende tools voor te gebruiken: 

  Zo weet je welke bankrekeningen je stop moet zetten en of er sprake in van een levensverzekeringuitkering.

Hypotheek na overlijden: wat verandert er? Lees verder: Wat gebeurt er met de hypotheek na overlijden?