Onze mensen

Onze mensen zijn het hart van ons bedrijf. En erg belangrijk voor de manier waarop we jou als klant helpen. Wij geloven dat gelukkige en gezonde medewerkers productiever en creatiever zijn. Daarom doen we er alles aan om een omgeving te creëren waarin onze medewerkers echt zichzelf kunnen zijn en zich gewaardeerd voelen. Wij vinden dat iedereen eerlijk moet worden beloond voor het werk dat ze doen. Dit betekent dat we onze medewerkers betalen op basis van wat ze bijdragen aan ons succes. En niet op hoe ze eruitzien of waar ze vandaan komen.

Image
Klimaatimpact header full

Iedereen is welkom!

Onze klanten zijn ongelooflijk divers. Van hun leeftijd en familiesituatie, tot hun rijkdom en beperking. Om echt te begrijpen waar hun behoefte ligt is het belangrijk dat we zelf ook een divers bedrijf zijn. Jong of oud, religieus of atheïstisch, homo of hetero…iedereen is anders. Gelukkig maar! Wij geloven in de kracht van diversiteit. Bij Aegon is iedereen gelijk. Alle achtergronden, culturen en meningen van onze medewerkers brengen een schat aan kennis, ideeën en ervaringen met zich mee. Door goed naar elkaar te luisteren zorgen we er met elkaar voor dat onze klanten goede financiële keuzes kunnen maken voor de toekomst. We werken samen met verschillende netwerkorganisaties om onze diversiteit te blijven stimuleren. Bovendien hebben we binnen Aegon onze eigen netwerken:

  • Aegon Connected Cultures
  • Women in Financial Services
  • Aegon Proud
  • Ability network
  • Internationals network

Lees ook onze diversiteit- en inclusieverklaring.

Gelijke beloning voor gelijk werk

In 2018 namen we als allereerste bedrijf in Nederland in de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) op dat mannen en vrouwen gelijk betaald krijgen voor hetzelfde werk. Want wij vinden dat iedereen eerlijk moet worden beloond voor het werk dat ze doen. Maar daar bleef het niet bij. We laten periodiek door een onafhankelijk bureau onderzoeken of we dat in de praktijk ook waarmaken. En wat blijkt? Er is gemiddeld geen beloningsverschil tussen mannen en vrouwen die hetzelfde werk doen. Daar zijn we ontzettend trots op.

Uit onderzoek kwam ook naar voren dat mannen oververtegenwoordigd waren in hogere functies. Dat glazen plafond bleek inderdaad te bestaan: vrouwen stromen nog altijd minder vaak door naar het midden- en hoger management dan mannen. En eenmaal werkzaam op dat niveau, blijven ze minder lang in dienst. Het goede nieuws is dat we ons daar nu van bewust zijn en maatregelen nemen om de instroom en doorstroom van vrouwen te verhogen, en ervoor te zorgen dat ze langer in dienst blijven.

Culturele achtergrond van onze medewerkers

We willen niet alleen een moderne werkgever zijn, maar ook een inclusieve. Dankzij nieuwe wetgeving is het mogelijk het personeelsbestand te laten doorlichten op culturele diversiteit. Het onderzoek is in 2020 uitgevoerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek. We gebruiken de uitkomsten om onze vorderingen te volgen.  

Usabilla Feedback