Ons LHBTQ+ netwerk: Proud

Wij geloven in het beste uit je leven halen. Voor iedereen. Daarom zetten we ons in voor diversiteit en inclusie, op onze werkvloer en breder op de financiële dienstenmarkt. Met trots vertellen wij dan ook over ons sterke en actieve Aegon Proud-netwerk. Er zijn Proud-groepen in bijna alle regio’s waar Aegon actief is. Deze groepen worden vertegenwoordigd door medewerkers die zich verbonden voelen met de doelstellingen en initiatieven van Aegon. 

Image
Proud aegon

Haal het beste uit je leven 

Aegon Proud bevordert de gelijkheid en zichtbaarheid van onze LHBTQ+-gemeenschap. Samen met andere initiatieven op het gebied van inclusie en diversiteit, zet het netwerk grote stappen. Voor klanten, collega's, toekomstig talent en de bredere markt voor financiële dienstverlening. Dat doet het netwerk door: 

  • Een omgeving te creëren waarin iedereen het beste uit zichzelf kan halen 
  • Inclusiviteit in producten te waarborgen 
  • Maatschappelijke sponsoring 
  • Samen te werken met andere LHBTQ+ organisaties, landelijk en internationaal 
  • Trainingen te geven aan medewerkers voor bewustwording 

 

Image
WP ambassador

Workplace Pride member and ambassador

Aegon is lid van de Workplace Pride-organisatie, die zich inzet voor een betere integratie van LHBTQ+ op de werkplek. Daarnaast doet Aegon mee aan de jaarlijkse Global Workplace Pride Benchmarks. In 2021 hebben we de Ambassador-status gekregen voor onze prestaties. 

Ondersteund door de Management Board  

Om het belang van inclusie en diversiteit te onderstrepen, wordt Proud gesponsord en gesteund door Willem van den Berg, Directeur Leven, en de Management Board van Aegon.  

Om een inclusieve cultuur te blijven verbeteren, richten we ons op de ontwikkeling van onze medewerkers. Dit doen we door middel van verschillende trainingen, zoals 'The LGBTQIA+ alphabet', 'Unconscious Bias' en 'Let's Talk: Inclusion'. We helpen onze medewerkers zich bewuster te worden van hun eigen oordelen en gedrag in de omgang met de mensen om ons heen.

Activiteiten

Wij organiseren het hele jaar door een reeks van activiteiten; om de zichtbaarheid te vergroten, of om sociale bijeenkomsten te organiseren en samen plezier te maken. Of beter nog: een combinatie van beide! 

We besteden aandacht aan jaarlijkse awareness dagen zoals Internationale Dag van Transgendervisibiliteit, Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie en Coming-Outdag. Wanneer we kunnen, bezoeken we Gay Pride-evenementen of ontmoeten we elkaar op LHBTQ+ filmfestivals.