Aegon blog

Image
4 dingen die je vandaag kunt regelen voor je pensioen
4 dingen die je vandáág kunt regelen voor je pensioen

Veel mensen zien hun pensioen als iets voor later. Dat is niet terecht, want als je te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid of overlijden, kan je pensioen vandaag al ingaan. Daarom moet je pensioen ook nú goed geregeld zijn. Uit onderzoek van Aegon Cappital blijkt dat slechts 1 op de 4 mensen het afgelopen jaar met pensioenplanning bezig is geweest en dat 40% van de mensen het gevoel heeft weinig of beperkte invloed te hebben op hun pensioen.

Image
vogel en de haas
Van rijtjeswoning naar nul-op-de-meter appartement

Het leven kan alle kanten op. Ook als je iets ouder bent. Juist dan is het van belang om goede, toekomstbestendige keuzes te maken. De kunst van het financieel plannen is welbesteed aan onafhankelijk adviseur Frank de Haas MFP. Lees hoe hij zijn klant André Vogel (58) hielp aan een nul-op-de-meter-appartement én financiële zekerheid. 

Image
Wat gebeurt er met je beleggingspensioen als de beurs crasht
Wat gebeurt er met je beleggingspensioen als de beurs crasht?

Je hebt je hele leven hard gewerkt en gaat straks met pensioen. Maar dan storten de beurskoersen ineens in. Gaat je pensioen dan ook in rook op?

Image
Pensioen3Daagse webinars
Pensioen3Daagse webinars groot succes!

We blikken terug op drie succesvolle webinars waarin we de kijker meenamen door de Wtp, pensioen beleggen en we lieten de kijker zien hoe zij nu al slimme keuzes kunnen maken voor hun pensioendroom. We hebben gemerkt dat pensioen leeft onder de deelnemers maar dat er ook nog veel vragen zijn.

Image
Hyppe en Remco
‘Ik ben de hypotheekbuddy van klanten’

Interesse tonen, snel reageren en in mogelijkheden denken. Dát zijn de ingrediënten waarmee financieel adviseur Michiel Minneboo van Hyppe een sterke band opbouwt met zijn klanten. Michiel: ‘Klanten komen altijd bij mij terug.’ Samen met Remco van Bakel, key accountmanager bij Aegon Hypotheken, gaat hij in gesprek over de hypotheekmarkt, klantenbinding en advieskansen.

Image
Aegon interview adviseur Jelte de Vries
“De klant moet áltijd tevreden zijn.”

Persoonlijk contact, maatwerk en meedenken. Voor adviseur Jelte de Vries en zijn collega’s is het dagelijkse kost. Bij alles wat zij doen, ligt de focus op een langetermijnrelatie met de klant. We spraken Jelte en Aegon-accountmanager Bart Reus over de veranderende woningmarkt, klantrelaties en de samenwerking met Aegon.

Image
Angst voor de nieuwe pensioenregeling?
Angst voor de nieuwe pensioenregeling? Dat hoeft niet. Hier moet je starten

Werkgevers staan niet te trappelen om hun pensioenregeling aan te passen conform de nieuwe pensioenregels. ‘Maar als je op tijd begint, kun je een goede afweging maken en een goede pensioenregeling afspreken’.

Image
Pensioenstabilisator wordt verfijnd
De Pensioenstabilisator wordt verfijnd.

Het is de missie van Aegon Cappital te beleggen voor een goed pensioen in een duurzame wereld. Daarom besteedt Aegon Cappital veel aandacht aan de wijze waarop de beleggingen kunnen worden ingericht en hoe deze inrichting verder kan worden verbeterd.

Image
fondsen en koersen particulier
Indicatieve tarieven vanaf 1 januari 2024:

Ieder jaar werken we de tarieven bij van het pensioenabonnement. We maken daarbij onderscheid tussen werkgevers met minder dan 50 werknemers en werkgevers met 50 werknemers of meer. De nieuwe tarieven gelden vanaf 1 januari 2024.

Image
URM in pensioenoverzicht in offerte
URM in pensioenoverzicht in offerte

In deze release gaan wij live met de URM bedragen in het deelnemers overzicht. Zowel Vast als Variabel. Zowel voor Bruto als voor Netto. Ook wordt de WIA-excedent verzekering van Aegon Schade niet meer aangeboden. Tenslotte zijn er wat kleine verbeteringen in gebruik opgeleverd.