Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Aegon Blog

Nieuws

19 maart 2018

Samenwonen en belastingaangifte doen: wat moet je weten?

Marlies Touburg, Webredacteur

Samenwonen, dat betekent samen het huishouden doen, samen boodschappen doen en ook… Sámen belastingaangifte doen! Toch? Nou, niet per sé. Want of je gezamenlijk belastingaangifte moet doen of ieder apart, dat ligt aan je situatie. In deze blog lees je precies hoe het zit.

> Lees verder

Nieuws

19 maart 2018

'Jong geleerd is écht oud gedaan'

Marlies Touburg, Webredacteur

Tijdens de Week van het Geld leren basisschoolleerlingen van alles over geldzaken. Maar hoe zit dat eigenlijk met hun ouders en leerkrachten: hoe goed zijn zij zélf met geld? Wij wachtten ze na schooltijd op met een goede kop koffie en onze Goed met geld-test. Ondertussen vroegen we ze het hemd van het lijf: hoe voeden zij hun kinderen financieel op? En hoe gaan ze met hun eigen geldzaken om?

> Lees verder

Verzekeren

15 maart 2018

‘Verzeker je een paperclip?!’

Marlies Touburg, Webredacteur

Pim houdt zich bij Aegon elke dag bezig met pensioenen. Iets héél anders dan lesgeven op een basisschool. Toch gaat hij die uitdaging aan! In de Week van het Geld (12 t/m 16 maart) geeft Pim een gastles over verzekeren. 

> Lees verder

Sparen

26 februari 2018

Doen: een financiële voorjaarsschoonmaak in 6 stappen

Marise Sperling, Redacteur

In het voorjaar je kledingkast flink uitmesten is de normaalste zaak van de wereld. Het is de beste manier om te kijken wat je hebt, wat er mist en wat er nog moet komen. Waarom zou je dan óók niet meteen je geldzaken doen? Een financiële voorjaarsschoonmaak in 6 stappen.

> Lees verder

Doorbreek het taboe
Verzekeren

16 februari 2018

‘Het was ongelooflijk spannend’

Redactie | Aegon Blog

Hoe praat je met je ouders over geldzaken? En wat is het juiste moment? Ron (46) zette letterlijk zijn ouders in de spotlights. In een bomvolle theaterzaal pakte hij op het podium de microfoon. ‘Hé pap, wat hebben jullie geregeld voor later?’  

> Lees verder

Kinderspel 2
Sparen

15 februari 2018

‘Mijn vrouw regelt thuis de financiën’

Redactie | Aegon Blog

“Hé pap, wat weet jij van de korte spaarhorizon? En kun je niet beter deposito sparen? Ja, ook met die inflatie. Dan kun je veel beter het spaarbedrag indexeren.” De kleine Suze legde haar vader Wouter (38) het vuur aan de schenen over zijn financiën.

> Lees verder

Pagina's