Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Onze mensen

Onze mensen
Over ons Dit zijn wij Onze mensen

Strak in pak of sneakers, agile of waterval, regie nemen of achter de meute aanlopen… Wat denk jij dat je bij Aegon aantreft? We vertellen het je graag! Zo weet je in mum van tijd waar Aegon voor staat en wat wij belangrijk vinden. 

Iedereen is welkom!

Jong of oud, religieus of atheïstisch, homo of hetero… Iedereen is anders. Gelukkig maar! Wij geloven in de kracht van diversiteit. Bij Aegon is iedereen dan ook gelijk. Alle achtergronden, culturen en meningen van onze medewerkers brengen een schat aan kennis, ideeën en ervaringen met zich mee. Door goed naar elkaar te luisteren, zorgen we er met elkaar voor dat onze klanten zelf bewuste keuzes kunnen maken voor hun financiële toekomst. Om onze diversiteit te blijven stimuleren, werken we samen met verschillende netwerkorganisaties. Bovendien hebben we binnen Aegon onze eigen netwerken:

  • Young Aegon
  • Personeelsvereniging
  • Women in Financial Services (WIF)
  • Aegon Proud Global (LGBT)

Blijven ontwikkelen

Of iemand nu net uit de collegebanken komt of al even meedraait in het werkende leven, we vinden het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Alleen op die manier kunnen wij groeien als bedrijf. Wil een medewerker zijn of haar kennis uitbreiden? Of iets nieuws leren? Dan liggen de touwtjes in zijn of haar handen. Wij ondersteunen met de juiste middelen. Zo hebben we verschillende ontwikkeltrajecten en opleidingen.

Gaan voor innovatie

Om klanten nóg beter van dienst te zijn, staat innovatie bij ons hoog in het vaandel. We werken continu aan nieuwe producten en diensten. Zo ontwikkelden we een chatbot die klanten online helpt en hebben we een datalake vol data waaruit we nuttige informatie halen om klanten beter van dienst te zijn. Om innovaties snel te realiseren, werkt het overgrote deel van onze teams Agile. Zo kunnen we flexibel op veranderingen inspelen, binnen én buiten Aegon.

Oog voor de maatschappij

Aegon staat midden in de samenleving en wil op een positieve manier, met oog voor die samenleving, ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is bij ons dan ook geen programma, project of trucje. In alles wat we doen, kijken we naar welke impact we hebben op de wereld om ons heen. Zo versterken we met het programma Van Schulden Naar Kansen de zelfredzaamheid van mensen die leven in armoede. Daarbij zijn we hoofdsponsor van het Alzheimercentrum Amsterdam, de plek waar onderzoek wordt gedaan naar Alzheimer. Ook sponsoren we de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en Fonds Gehandicaptensport. De culturele tak vinden we ook belangrijk en daarom sponsoren we Stadsschouwburg De Harmonie. 

Ben je benieuwd of werken bij Aegon iets voor jou is? 

Bekijk dan onze werkenbij-site

Organisatiestructuur

Aegon Nederland is de Nederlandse werkmaatschappij van het beursgenoteerde Aegon N.V. Onze missie is om onze klanten in staat te stellen zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we voor allerlei klanten: van particulieren tot grote ondernemingen en van het mkb tot pensioenfondsen. Vaak werken we daarbij samen met onafhankelijke adviseurs.

Om onze missie succesvol uit te voeren, is snel, efficiënt en effectief werken belangrijk. Wij hebben daarom gekozen voor een organisatie die bestaat uit vier onderdelen: Aegon Zakelijk, Aegon Particulier, Knab en Bank & Beleggen. Dat ziet er zo uit:

Organogram Aegon Nederland

Wie doet wat?

  • Aegon Zakelijk is er voor werkgevers, pensioenfondsen, werknemers en directeur-grootaandeelhouders.
  • Aegon Particulier is er voor consumenten en zzp’ers.
  • Knab is er voor consumenten, zzp’ers en pensioendeelnemers.
  • Bank & Beleggen levert strategische bank- en beleggingscomponenten aan bovenstaande onderdelen.

Directie van Aegon Nederland

De directie van Aegon Nederland bestaat uit: Wim Hekstra (COO), Anke Schlichting (CTO Transformation Officer), Willem Horstmann (CRO), Boaz Magid (Ad Interim CEO en CFO), Clim Parren (CPO) en Anne-Marie Roth (Directeur Juridische Zaken).