Onze SDG's

De uitdagingen waar we als mensheid voor staan, vereisen een wereldwijde aanpak. En samenwerking. Door de Verenigde Naties is daarvoor een handvat ontwikkeld: de 2030 agenda voor duurzame ontwikkeling. Het doel? Vrede en welvaart voor mens en planeet, nu en in de toekomst!

Centraal staan 17 ontwikkelingsdoelen, de Sustainable Development Goals (SDG's). Een dringende oproep tot actie aan alle landen om gericht de mondiale problemen gezamenlijk aan te pakken. De SDG’s zijn ook voor steeds meer bedrijven een belangrijke leidraad om hun bijdrage aan de mondiale problemen vorm te geven. Ook voor Aegon.

Image
Aegon sdgs

Onze bijdrage aan de VN-doelen voor duurzame ontwikkeling

Wij geloven in de kracht van de SDG’s. En willen zo effectief mogelijk zijn. Daarom zetten we ons vooral in voor een aantal van de doelen. We hebben vijf SDG's gekozen die het meest relevant zijn voor ons bedrijf en onze missie. Daar gaat onze focus naar uit. Maar leveren ook bijdragen aan de andere twaalf SDG's. Op deze manier hebben we de meeste positieve impact.

Image
visual sdgs

De vijf belangrijkste SDG’s voor Aegon

Onze focus gaat uit naar de onderstaande SDG’s. En we hebben dat doorvertaald naar wat we daaraan bijdragen. Hoe? Een aantal voorbeelden zie je in bovenstaande visual.