70-plussers voortaan kosteloos meeverzekerd

Image
Bezorgd dat je niet genoeg pensioen opbouwt?
Author Image

Redactie | Aegon Zakelijk

12 June 2023 09:00

Vanwege een wijziging van de Wet werken na AOW-gerechtigde leeftijd passen we de verzuimverzekering van het Aegon Gezond Werkplan (AGWP) en het MKB Verzuimplan aan. Tegelijk laat Aegon daarbij de eindleeftijd vervallen op de ziekteverzuimverzekeringen: 70-plussers zijn voortaan kosteloos meeverzekerd. Zo wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om vitale oudere werknemers in te zetten. Handig, gelet op de huidige krappe arbeidsmarkt.

Wet Werken na AOW-gerechtigde leeftijd wijzigt

Vanaf 1 juli 2023 wordt de loondoorbetaling bij ziekte voor AOW-gerechtigde werknemers ingekort. De periode wijzigt van 13 naar 6 weken.

 

Wat betekent deze wetswijziging voor klanten?

Alle AOW-gerechtigde werknemers vallen onder de dekking van de ziekverzuimverzekering [No-Claim / Stop-Loss] binnen het AGWP en onder de dekking van het MKB Verzuimplan. Wordt een AOW-gerechtigde werknemer ziek op of na 1 juli 2023? Dan keren we maximaal 6 weken uit. Is de AOW-gerechtigde werknemer al ziek voor 1 juli 2023? Dan geldt een uitkering van maximaal 13 weken.

 

Ook 70-plussers kosteloos meeverzekerd vanaf 1 juli

Het is van belang dat je in deze krappe arbeidsmarkt ook vitale AOW-gerechtigde werknemers kunt blijven inzetten. Daarom voeren we deze wijzigingen door:

  • Aegon Gezond Werkplan: Tot 1 juli 2023 zijn werknemers van 70 jaar en ouder niet meeverzekerd. We laten de maximale eindleeftijd binnen de verzuimverzekering van het AGWP van 70 jaar vervallen per 1 juli 2023: AOW-gerechtigde werknemers zijn vanaf dan kosteloos mee meeverzekerd. Voor hen brengen we dus geen premie meer in rekening.
  • MKB Verzuimplan: Tot 1 juli 2023 zijn AOW-gerechtigde werknemers tot maximaal vijf jaar boven hun persoonlijke AOW-leeftijd meeverzekerd binnen het MKB Verzuimplan. We laten de maximale eindleeftijd vervallen per 1 juli 2023: AOW-gerechtigde werknemers zijn vanaf dan kosteloos meeverzekerd. Voor hen betaal je dus geen premie én geen kosten meer voor de arbodienstverlening.

 

Nieuwe polisvoorwaarden

Uiterlijk eind juli ontvangen klanten ter bevestiging een polisblad met het nieuwe polisvoorwaardennummer.

 

Meer weten?

Lees dan de veelgestelde vragen en antwoorden. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met je adviseur. Deze is door ons ook op de hoogte gesteld van deze wijzigingen. Je kunt natuurlijk ook bij ons terecht met vragen. We helpen je graag!