Zakelijk

Alles over AOV's en collectieve inkomensverzekeringen

Het zakelijk blog van Aegon is bedoeld voor jou als zelfstandige of als werkgever. Je leest hier niet alleen alles over verzuim en re-integratie, maar ook handige manieren om ziekteverzuim zo veel mogelijk te beperken. Tips, nieuws en achtergrondinformatie: je vindt het hier.

Image
Tips en tools voor gezond en gemotiveerd hybride werken
Tips en tools voor gezond en gemotiveerd hybride werken

Hoewel het wegens corona ingestelde thuiswerkadvies is opgeheven, verwachten veel organisaties dat medewerkers deels vanuit huis zullen blijven werken. Dit ‘hybride werken’ biedt interessante voordelen, zoals meer concentratie en minder files. Ook de overheid roept op om er afspraken over te maken. Maar wat betekent hybride werken voor de gezondheid en werkprestaties?

Image
Hybride werken
Hybride (samen)werken: zó bewaak je het ‘wandelgangenkapitaal’

Bij veel advieskantoren werken medewerkers momenteel afwisselend thuis en op kantoor. Een belangrijk aandachtspunt bij dit ‘hybride werken’ is dat je als werkgever de gezondheid en de werkprestaties goed bewaakt. In dit artikel delen we 5 tips, grotendeels gebaseerd op onze eigen ervaringen. Omdat we behalve verzekeraar óók werkgever zijn.

Image
5 goede redenen om (wél) een AOV te overwegen
5 goede redenen om (wél) een AOV te overwegen

Als zelfstandige ben je 100% gefocust op je onderneming. Grote kans dus, dat je in de drukte van alledag niet zo stilstaat bij de mogelijkheid van een ziekte, blessure of handicap. Hetzelfde geldt dan al snel voor de vraag of je hier iets voor zou moeten regelen. Zoals een arbeidsongeschiktheids-verzekering (AOV). Hierbij menen veel zelfstandigen ook nog eens dat zo’n verzekering erg kostbaar is.

Image
Hoe ziekte een werknemer twee keer zo duur maakt
Hoe ziekte een werknemer al gauw 2,5 keer zo duur maakt

Op het eerste gezicht lijkt het misschien moeilijk te geloven. Een werknemer die u van de ene op de andere dag ruim 2,5 keer zo veel kost als zijn normale salariskosten. Toch is dat waar u rekening mee moet houden als een werknemer vandaag gezond naar huis gaat, maar morgen blijkt dat hij langdurig is uitgeschakeld. We zetten voor u op een rij hoe dat mogelijk is én wat u kunt doen om de schade te beperken.

Image
Het kabinet wil nieuwe regels bij ziekte. Moet u daar iets mee?
Het kabinet wil nieuwe regels bij ziekte. Moet u daar iets mee?

Het nieuwe kabinet dat begin dit jaar aantrad, wil de arbeidsmarkt grondig hervormen. Op het terrein van ziekte en arbeidsongeschiktheid springen twee plannen in het oog. Er moet een lastenverlichting komen bij de loondoorbetaling en de re-integratieregels in het tweede ziektejaar gaan op de schop. Wat is nu wijsheid: afwachten wat ervan terechtkomt of anticiperen?

Image
1,3 miljoen Nederlanders ervaren burn-out klachten: dít kun jij als leidinggevende doen
1,3 miljoen Nederlanders ervaren burn-out klachten: dít kun jij als leidinggevende doen

In een normale werksituatie is het als werkgever al best lastig om te herkennen dat een werknemer tegen een burn-out aan zit. Maar nu veel werknemers volledig thuiswerken, vliegen ze onder de radar. Hoe kun je daar als werkgever of leidinggevende het best mee omgaan?

Image
Bekijk de 8 tips om re-integratie van je werknemers te bevorderen
8 tips voor een succesvolle re-integratie

Re-integreren is maatwerk en vaak een kwestie van aftasten en proberen. Dat geldt voor je werknemer, maar zeker ook voor jou als werkgever. Met de tips in ons uitgebreide blogartikel vergroot je de kans op succes.

Image
Bekijk het handige stappenplan bij een zieke werknemer en verlaag het verzuim
Stappenplan bij een zieke werknemer

Een werknemer wordt ziek. Een paar dagen is vaak geen probleem. Het wordt anders als het langer duurt. Als werkgever ben je vanaf de eerste ziektedag verantwoordelijk voor zijn of haar re-integratie. Ons stappenplan helpt je op weg bij re-integratie.

Image
Lees de 6 tips om werkstress te voorkomen en je verzuim te verminderen
6 tips om werkstress te lijf te gaan

Gemiddeld heeft 1 op de 3 werknemers last van werkstress. Dit kan gevolgen hebben voor hun gezondheid. Denk aan psychische aandoeningen maar ook, hart- en vaatziekten. Op de werkvloer kan stress leiden tot verminderde werkprestaties, ziekteverzuim en de kosten die daaruit voortkomen. 6 tips om u in uw organisatie de balans te bewaren tussen gezonde werkdruk en belastende werkstress.

Image
Lees de interessante feiten en cijfers over verzuim
Feiten en cijfers over verzuim

Iedereen is weleens ziek. En ook weleens langer dan een paar dagen. Soms begint het met iets onschuldigs als een verkoudheid, maar eindigt het in langdurig verzuim. Wist u trouwens dat griep of verkoudheid de belangrijkste redenen zijn van een ziekmelding? In 43% van de gevallen is dit aan de hand. Gemiddeld is een werknemer hierdoor 4,6 dag afwezig. Maar er zijn nog meer interessante cijfers.