Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

Inkomensbescherming

20 september 2019

In gesprek over ander werk én een andere werkgever: 5 praktische tips

Redactie | Aegon Zakelijk

Met een langdurig zieke werknemer in gesprek gaan over werk bij een andere werkgever is nooit leuk. Zeker niet in een kleine organisatie, waar werkgever en werknemer elkaar goed kennen. Toch kunt u verplicht zijn om dit pijnlijke onderwerp aan te snijden. 5 praktische tips om dit te doen zonder de persoonlijke relatie te verpesten.

> Lees verder

WIA als prepensioen
Inkomensbescherming

13 september 2019

De achilleshiel van de mkb-verzuimkampioen: geen ander werk voor uw zieke

Redactie | Aegon Zakelijk

Het zal u maar gebeuren: een langdurig zieke medewerker. Komt in het mkb relatief zelden voor, maar juist bij u is het wel raak. Werkgevers die dit overkomt, lopen vaak tegen hetzelfde probleem aan. Hun organisatie biedt geen ander werk dat de zieke kan doen. Volgens de wet moet u dan omzien naar werk bij een andere werkgever. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. 

> Lees verder

langdurig zieke blog
Inkomensbescherming

9 september 2019

Wat als ú net die ene langdurig zieke treft?

Redactie | Aegon Zakelijk

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) is Nederlands kampioen verzuim beperken. Volgens het CBS lag het verzuim bij werkgevers met 1-10 medewerkers in het eerste kwartaal van 2019 op 1,8%. Organisaties met 10-100 medewerkers (4%) en 100+ bedrijven (5,6%) kunnen er jaloers op zijn.

> Lees verder

tips zwaar beroep
Inkomensbescherming

9 juli 2019

Voorkomen dat het werk te zwaar wordt: 7 praktische tips

Redactie | Aegon Zakelijk

Nederland staat voor grote uitdagingen rond duurzame inzetbaarheid. Slimme werkgevers wachten niet af. Ze komen in actie en zorgen dat het werk niet een te zwaar beroep doet op de medewerkers. Zeven praktische tips voor een succesvolle aanpak.

> Lees verder

Inkomensbescherming

27 juni 2019

Duurzame inzetbaarheid: niet afwachten, maar aan de slag

Redactie | Aegon Zakelijk

Nederland staat voor grote uitdagingen rond duurzame inzetbaarheid. We moeten allemaal langer doorwerken, de beroepsbevolking vergrijst. Bij werknemers met zware beroepen wringt het nu al, maar zij zijn het topje van de ijsberg. Slimme werkgevers wachten dan ook niet af, maar komen in actie door aandacht te besteden aan vitaliteit en werkplezier.

> Lees verder

Pensioen Zakelijk

21 juni 2019

Een mooi gebaar richting uw werknemer: Startup Plus

Redactie | Aegon Blog

Heeft u oudere werknemers die nog steeds dromen van een eigen bedrijf? 50+ te oud voor een start-up? Echt niet! Ontdek het gratis leerprogramma Startup Plus.

> Lees verder

Pagina's