Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Blog Zakelijk

kenmerken effectieve verzuimoplossing
Inkomensbescherming

23/09/2020 - 14:16

6 kenmerken van een effectieve verzuimoplossing

Redactie | Aegon Zakelijk

Veel ondernemers kijken bij het kiezen van een verzuimverzekering vooral naar de premie. Begrijpelijk, want niemand betaalt graag te veel. Toch is het verstandig om eerst een andere vraag te stellen: als een werknemer ziek wordt, wat moet de verzekering dan doen om je echt verder te helpen? 6 kenmerken van een effectieve oplossing voor verzuim en re-integratie.

> Lees verder

MKB verzuim ontzorgverzekering
Inkomensbescherming

02/09/2020 - 14:10

De MKB verzuim-ontzorgverzekering: interessant voor iedereen

Redactie | Aegon Zakelijk

Eind 2018 beloofden kabinet, werkgeversorganisaties en verzekeraars een ‘MKB verzuim-ontzorgverzekering’ te ontwikkelen. Ongeveer een jaar later zijn er diverse verzekeringspakketten op de markt. Een blik op de productkenmerken en kwaliteitscriteria is zeer de moeite waard. Zelfs als u niet tot de doelgroep behoort, of uiteindelijk toch liever voor een ander product kiest.

> Lees verder

Verplicht AOV
Inkomensbescherming

28/07/2020 - 14:06

Verplichte AOV: hoe staat het ermee?

Redactie | Aegon Zakelijk

De kogel is door de kerk: het kabinet omarmt het voorstel van de sociale partners voor een publieke arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. Toch roept deze beslissing misschien nog wel meer vragen op dan hij beantwoordt. Helemaal bovenaan het lijstje staat de vraag of het plan in de huidige vorm wel uitvoerbaar is.

> Lees verder

Pensioencommunicatie
Pensioen Zakelijk

17/07/2020 - 10:05

Succesvolle en aantrekkelijke pensioencommunicatie: het kan!

Redactie | Aegon Zakelijk

Veel werkgevers zien communiceren over pensioen als een lastige opgave, waarbij goede bedoelingen stuiten op onbegrip en desinteresse. Laat staan dat ze hun werkgeversmerk ermee zouden kunnen versterken. Dat beeld is hard aan herziening toe. Uitvoerders van moderne pensioenvormen oogsten enthousiasme en succes met aantrekkelijke communicatiemethoden.

> Lees verder

Direct doen ziekte melden
Inkomensbescherming

15/07/2020 - 10:07

Direct doen: ziekte melden aan verzekeraar en arbodienst

Redactie | Aegon Zakelijk

Meldt een werknemer zich ziek, dan is uw eerste zorg waarschijnlijk dat de werkzaamheden zo veel mogelijk blijven doorlopen. Terecht, want het succes van uw onderneming gaat natuurlijk voor (bijna) alles. Toch mag u een belangrijke administratieve stap niet uit het oog verliezen. Het doorgeven van de ziekte aan uw arbodienstverlener en verzuimverzekeraar lijkt misschien een detail, maar is van groot belang.

> Lees verder

verantwoord pensioen beleggen
Pensioen Zakelijk

10/07/2020 - 11:24

Wat u moet weten over verantwoord pensioenbeleggen (en waarom)

Redactie | Aegon Zakelijk

Het is voor werkgevers steeds belangrijker om een eigen duurzaamheidsbeleid te hebben. Klanten en werknemers verwachten het, en opdrachtgevers stellen het steeds vaker als randvoorwaarde. Een verantwoord belegd pensioen kan heel goed onderdeel zijn van uw duurzame bedrijfsstrategie. Juist bij pensioen kan een verantwoord beleggingsbeleid écht verschil maken. Wilt u weten of uw (toekomstige) pensioenuitvoerder verantwoord belegt? Hier moet u op letten.

> Lees verder

Pagina's