Zakelijk

Alles over AOV's en collectieve inkomensverzekeringen

Het zakelijk blog van Aegon is bedoeld voor jou als zelfstandige of als werkgever. Je leest hier niet alleen alles over verzuim en re-integratie, maar ook handige manieren om ziekteverzuim zo veel mogelijk te beperken. Tips, nieuws en achtergrondinformatie: je vindt het hier.

Image
Inloggen in Mijn Aegon
Hoe je snel arbeidsongeschiktheid aan ons doorgeeft

Soms wordt arbeidsongeschiktheid te laat gemeld. Bijvoorbeeld als je met klachten blijft doorwerken. Of wanneer je denkt dat het niet meteen hoeft bij een lang eigen risicotermijn. Dit zijn veel voorkomende misverstanden. Meld je arbeidsongeschiktheid daarom zo snel mogelijk bij ons. Dat gaat nu heel makkelijk!

Image
Blog FinSnap Aegon
Actief aan de slag met je nachtrust

Actief aan de slag met je nachtrust klinkt tegenstrijdig nietwaar? Maar aandacht voor je nachtrust levert veel op. Zodat jij als ondernemer je creativiteit en concentratievermogen optimaal kan benutten voor ideeën en plannen. Om fit te zijn en blijven is slaap je belangrijkste energieleverancier. Tijdens het slapen herstelt niet alleen je lichaam, ook mentaal tank je bij.

Image
Meet je ondernemersgeluk met Aegon en Siemwork
Op naar een maximaal gelukkig leven

Het is de Week van het werkgeluk. En dat betekent dat je weer overladen wordt met berichten van gelukexperts. Krijg je daar een beetje de kriebels van, maar wil je wel meer weten over geluk? Guido Weijers helpt je op weg. Lees verder en maak kans op zijn ‘Boekje waar je blij van wordt’. We geven er vijf weg!

Image
Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid: bereken het hier
Past je arbeidsongeschiktheidsverzekering nog bij je?

Je AOV is gebaseerd op gegevens die je aanleverde toen je ‘m afsloot. Maar je situatie kan veranderen. Misschien werk of verdien je nu meer of juist minder. Of je doet ander werk. Als je situatie verandert, heeft dat misschien gevolgen voor je verzekering. Neem dan contact op met je adviseur. Want het is belangrijk dat je verzekering bij je blijft passen.

Image
Belangrijker dan ooit de meerwaarde van de WIA-casemanager
Belangrijker dan ooit: de meerwaarde van de WIA-casemanager

Veel mensen maken zich momenteel zorgen over het hoge verzuim en de opgelopen instroom in de WIA, de regeling voor langdurig arbeidsongeschikte werknemers. In beide gevallen staan de seinen op donkerrood. Kostenbewuste werkgevers vragen zich af wat deze ontwikkelingen veroorzaakt. En vooral ook of ze nog meer kunnen doen om problemen voor hun organisatie te voorkomen.

Image
Een beroep doen op je arbeidsongeschiktheidsverzekering: zo werkt het
Een beroep doen op je arbeidsongeschiktheidsverzekering: zo werkt het

Er doen heel wat verhalen de ronde over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Een van de bekendste is wel dat de verzekering net die ene keer dat jíj er een beroep op doet niet uitkeert. Dit kun je natuurlijk afdoen als borrelpraat. Maar het is altijd slimmer om je af te vragen waar zulke verhalen vandaan komen. Zo krijg je zicht op misverstanden rond de AOV. Om dit soort misverstanden te voorkomen, leggen we je in dit artikel graag uit wat er gebeurt als je een beroep moet doen op je AOV.

Image
Tips en tools voor gezond en gemotiveerd hybride werken
Tips en tools voor gezond en gemotiveerd hybride werken

Veel medewerkers werken tegenwoordig deels vanuit huis. Dit ‘hybride werken’ biedt interessante voordelen, zoals meer concentratie en minder files. Ook de overheid roept op om er afspraken over te maken. Maar wat betekent hybride werken voor de gezondheid en werkprestaties?

Image
Hybride werken
Hybride (samen)werken: zó bewaak je het ‘wandelgangenkapitaal’

Bij veel advieskantoren werken medewerkers momenteel afwisselend thuis en op kantoor. Een belangrijk aandachtspunt bij dit ‘hybride werken’ is dat je als werkgever de gezondheid en de werkprestaties goed bewaakt. In dit artikel delen we 5 tips, grotendeels gebaseerd op onze eigen ervaringen. Omdat we behalve verzekeraar óók werkgever zijn.

Image
5 goede redenen om (wél) een AOV te overwegen
5 goede redenen om (wél) een AOV te overwegen

Als zelfstandige ben je 100% gefocust op je onderneming. Grote kans dus, dat je in de drukte van alledag niet zo stilstaat bij de mogelijkheid van een ziekte, blessure of handicap. Hetzelfde geldt dan al snel voor de vraag of je hier iets voor zou moeten regelen. Zoals een arbeidsongeschiktheids-verzekering (AOV). Hierbij menen veel zelfstandigen ook nog eens dat zo’n verzekering erg kostbaar is.

Image
Hoe ziekte een werknemer twee keer zo duur maakt
Hoe ziekte een werknemer al gauw 2,5 keer zo duur maakt

Op het eerste gezicht lijkt het misschien moeilijk te geloven. Een werknemer die u van de ene op de andere dag ruim 2,5 keer zo veel kost als zijn normale salariskosten. Toch is dat waar u rekening mee moet houden als een werknemer vandaag gezond naar huis gaat, maar morgen blijkt dat hij langdurig is uitgeschakeld. We zetten voor u op een rij hoe dat mogelijk is én wat u kunt doen om de schade te beperken.