Alles over AOV's en collectieve inkomensverzekeringen

Het zakelijk blog van Aegon is bedoeld voor jou als zelfstandige of als werkgever. Je leest hier niet alleen alles over verzuim en re-integratie, maar ook handige manieren om ziekteverzuim zo veel mogelijk te beperken. Tips, nieuws en achtergrondinformatie: je vindt het hier.

Image
aegon gaat verder met a.s.r.
Aegon wordt a.s.r.

Op 4 juli werd bekend dat Aegon Nederland samengaat met a.s.r. en dat de portefeuille van Aegon gefaseerd wordt omgezet naar a.s.r. Daarbij gaan we van start met de inkomensverzekeringen. Je kunt daarom vanaf 1 oktober 2023 geen offertes meer aanvragen voor inkomensverzekeringen. In dit bericht lees je alle details.

Image
diabetes 2
Hoe je diabetes type 2 zoveel mogelijk voorkomt

Jaarlijks horen 52.000 Nederlanders dat ze diabetes hebben: dat zijn 1.000 mensen per week! Ook hebben ongeveer 1,1 miljoen Nederlanders een voorfase van diabetes (prediabetes). Gelukkig is de ziekte dan nog om te keren, want het heeft veel impact op je leven. Iets dat vaak wordt onderschat. Je bent er namelijk continu, ieder uur van de dag, mee bezig. En dat terwijl je als ondernemer al zoveel aan je hoofd hebt.

Image
reisverzekering met werelddekking
Ga jij goed voorbereid op reis?

De vakantieperiode komt eraan! De kans is dus groot dat je binnenkort op vakantie gaat. Maar wat als je arbeidsongeschikt wordt tijdens een vakantie in het buitenland? En wat als je al arbeidsongeschikt bent: is er dan dekking vanuit onze AOV? Wat wordt vergoed? En wat verwachten we van je?

Image
Bezorgd dat je niet genoeg pensioen opbouwt?
70-plussers voortaan kosteloos meeverzekerd

Vanwege een wetswijziging voor AOW-gerechtigde werknemers passen we de verzuimverzekering van het Aegon Gezond Werkplan (AGWP) en het MKB Verzuimplan aan. Tegelijk laat Aegon daarbij de eindleeftijd vervallen op de ziekteverzuimverzekering: 70-plussers zijn voortaan kosteloos meeverzekerd. Zo wordt het voor werkgevers aantrekkelijker om vitale oudere werknemers in te zetten. Handig, gelet op de huidige krappe arbeidsmarkt.

Image
Grote WIA-problemen bij UWV: wat betekent dat voor jou als werkgever?

Heb je op dit moment een langdurig zieke werknemer, dan is de kans groot dat je ermee te maken hebt of krijgt: vertraging bij de WIA-beoordeling door UWV. Het lukt de uitkeringsinstantie al jaren niet om deze beoordelingen tijdig uit te voeren. Eind april meldde het kabinet dat de achterstanden steeds verder oplopen. De Algemene Rekenkamer concludeerde daarna zelfs dat de WIA niet meer uitvoerbaar is omdat de uitvoering helemaal vastloopt.

Image
De arbeidsmarktplannen van het kabinet. Wat betekent het voor werkgevers?
Arbeidsmarktplannen kabinet: wat je als werkgever moet weten

Het kabinet heeft grote ambities om de werking van de arbeidsmarkt te verbeteren. Moet je als werkgever dat hele proces op de voet volgen? Nee, dat is niet nodig. Maar het is wél handig om je af en toe op hoofdlijnen te laten bijpraten. Precies dat doen we met dit artikel. Zo weet jij zeker dat je straks aan het einde van de rit niet door de wijzigingen wordt overvallen.

Image
Nieuwe ontwikkelingen verplichte AOV: een stand van zaken
Nieuwe ontwikkelingen verplichte AOV: een stand van zaken

Het was een tijdje stil rond de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen, maar nu is er weer volop nieuws te melden. Op 3 april maakte het kabinet plannen voor de arbeidsmarkt bekend. Hierin is ook een nieuwe stand van zaken bij de verplichte AOV te vinden. We praten je bij aan de hand van 8 vragen.

Image
Hoe je pensioenregeling je helpt als je ziek wordt
Vereenvoudigde WIA-regeling 60-plus: 6 aandachtspunten

Een (zeer) grote kans maken op een WGA-uitkering voor een werknemer van 60-plus die door ziekte al twee jaar niet aan het werk is? Dit is in het kort wat je als werkgever kunt verwachten van de vereenvoudigde WIA-beoordeling die UWV tegenwoordig aanbiedt voor 60-plussers.

Image
Waarom het uitmaakt wie je AOV-premie betaalt
Waarom het uitmaakt wie je AOV-premie betaalt

Het is weer bijna tijd om je belastingaangifte te doen. Wist je dat de AOV-premie aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting? Dit scheelt al snel een paar honderd euro per jaar! Wel opletten, want dit geldt alleen als je zelf de verzekerde bent én de premie zelf betaalt.

Image
Tinnitus, voorkom dat je er last van krijgt!
Tinnitus, voorkom dat je er last van krijgt!

Tinnitus komt steeds vaker voor. Bij tinnitus neem je een geluid waar, zonder dat er een geluidsbron aanwezig is. Daarom wordt tinnitus ook wel een fantoomgeluid genoemd. Ook kun je overgevoelig zijn voor geluiden. Dat noemen we hyperacusis. Tinnitus en hyperacusis kunnen ook tegelijk voorkomen. In dit artikel leggen we uit wat het is en hoe het ontstaat. Maar ook hoe je het kan voorkomen én wat je kan doen als je er last van hebt.