Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Feiten en cijfers over verzuim

Feiten en cijfers over verzuim
Zakelijk Blog Inkomensbescherming Feiten en cijfers over verzuim
16-12-2019

Iedereen is weleens ziek. En ook weleens langer dan een paar dagen. Soms begint het met iets onschuldigs als een verkoudheid, maar eindigt het in langdurig verzuim. Wist u trouwens dat griep of verkoudheid de belangrijkste redenen zijn van een ziekmelding? In 43% van de gevallen is dit aan de hand. Gemiddeld is een werknemer hierdoor 4,6 dag afwezig. Maar er zijn nog meer interessante cijfers.

  • 55 dagen. Dat is de gemiddelde afwezigheid bij psychosociale klachten. Bijvoorbeeld werkstress, emotionele belasting of ongepaste omgangsvormen. Dit is 1 op de 4 ziektegevallen.
  • 20% van de bedrijven heeft geen arbodienst. Dit terwijl dit wel wettelijk verplicht is.
  • Kleine bedrijven hebben met 1,7% het laagste verzuim. Dit is bijna 3 keer lager dan grote bedrijven (5,0%).
  • Het verzuimpercentage van werknemers met een vast contract is bijna 2 keer zo hoog als dat van hun collega’s met een flexibel contract
  • Verzuim kost werkgevers jaarlijks 11,7 miljard euro. Ongeveer de helft daarvan (43%) is werkgerelateerd én dus te voorkomen.

Meer weten over hoe u verzuim kunt voorkomen of beperken? Neem contact op met uw adviseur of een van onze casemanagers. U bereikt ons via telefoonnummer 088 344 00 53 (eerst optie 2 en daarna optie 6) op werkdagen tussen 08.30 en 17.30 uur. Liever mailen? Stuur uw bericht naar casemanagement@aegon.nl.

Bronnen: Verzuimpercentages: CBS, Q2 2019, Rapportage Arbo in Bedrijf 2018 (Min. SZW), rapportage Arbobalans 2018 (TNO)

Redactie | Aegon Zakelijk,
Aegon Zakelijk biedt pensioenoplossingen en inkomensverzekeringen voor zakelijke klanten. Een wereld die continu in beweging is, onder meer door veranderende marktomstandigheden en politieke besluitvorming. In onze blogs en nieuwsberichten delen we onze inzichten met u.  Voor nu én voor de toekomst.  Want later komt sneller dan u denkt.