Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Gelijke pensioenen voor werknemers én payrollers

Koppel met adviseur om tafel
Zakelijk Blog Pensioen Zakelijk Gelijke pensioenen voor werknemers én payrollers
10-02-2021

Per 1 januari 2021 was het dan eindelijk zover. Payrollers kregen recht op een adequate pensioenregeling. Anders gezegd: ze hebben nu betere rechten op pensioen. Net als collega’s die wel direct voor de opdrachtgever werken. Wat betekent dat voor het pensioen van payrollers? Hoe bouwen ze dat nu op?

Gelijke pensioenen voor payrollers

De nieuwe regelgeving is een resultaat van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. In het kort: per 1 januari 2021 bouwen payrollers pensioen op via het payrollbedrijf of via hun opdrachtgever. Het moet gaan om een regeling voor ouderdoms- én nabestaandenpensioen, zonder beperkingen in toetreding. Payrollbedrijven mogen zelf bedenken hoe ze dit oplossen. Organiseren ze het zelf? Dan is de eerste stap een pensioenregeling uitkiezen. Simpel, zou je denken. Maar niet alle pensioenregelingen zijn gemaakt op werknemers die de ene week meer werken dan de ander. Of soms langere tijd niet. Het gaat om ongeveer 40.000 payrollers in Nederland, waarvan een deel inmiddels pensioen opbouwt bij Aegon Cappital. Andere payrollbedrijven ronden hun zoektocht de komende weken of maanden nog af.

Payrollpensioen: wat eraan voorafging

In 2020 onderzochten brancheorganisaties NBBU/ABU en diverse pensioenadviseurs wat de pensioenregeling voor payrollers precies inhoudt. En hoe je die nou eigenlijk uitvoert. Al in een vroeg stadium was Aegon Cappital bij gesprekken hierover betrokken. Verschillende oplossingen zijn de revue gepasseerd en uiteindelijk hebben we één oplossing uitgewerkt voor inmiddels een tiental payrollbedrijven. Allemaal tevreden klant bij Aegon Cappital en samen goed voor 2,5 miljoen euro premie. Dit aantal blijft groeien.

Pensioen voor payrollers: eenvoudig op papier, complex in uitvoering

Een nieuwe pensioenregeling zorgt voor nieuwe regels, percentages en afspraken. Op papier niets wat we niet eerder hebben gedaan. Wel nieuw voor payrollbedrijven. Met hun eigen wensen, budget en flexibele werknemers. Deze en andere factoren maken pensioen voor payrollers complex. We bespreken het uitgebreid in ons volgende blog: ‘Pensioen voor payrollers: eenvoudig op papier, complex in uitvoering’.

Pensioen voor payrollers: eenvoudig op papier, complex in uitvoering

Een nieuwe pensioenregeling zorgt voor nieuwe regels, percentages en afspraken. Op papier niets wat we niet eerder hebben gedaan. Wel nieuw voor payrollbedrijven. Met hun eigen wensen, budget en flexibele werknemers. Deze en andere factoren maken pensioen voor payrollers complex. 

 

 

Redactie | Aegon Zakelijk,
Aegon Zakelijk biedt pensioenoplossingen en inkomensverzekeringen voor zakelijke klanten. Een wereld die continu in beweging is, onder meer door veranderende marktomstandigheden en politieke besluitvorming. In onze blogs en nieuwsberichten delen we onze inzichten met u.  Voor nu én voor de toekomst.  Want later komt sneller dan u denkt.