Op naar een maximaal gelukkig leven

Image
Meet je ondernemersgeluk met Aegon en Siemwork
Author Image

Redactie | Aegon Zakelijk

21 September 2022 12:50

Het is de Week van het werkgeluk. En dat betekent dat je weer overladen wordt met berichten van gelukexperts. Krijg je daar een beetje de kriebels van, maar wil je wel meer weten over geluk? Guido Weijers helpt je op weg. Lees verder en maak kans op zijn  ‘Boekje waar je blij van wordt’. We geven er vijf weg!

Met korte verhalen, uitdagende quotes, sterke anekdotes en rake illustraties laat Guido met zijn boekje zien wat je gelukkig maakt en hoe je dat kan beïnvloeden. Vlijmscherp en met een knipoog, zoals je van hem gewend bent.

 

Ondernemerschap en werkgeluk

Werkgeluk is gebaseerd op zingeving en plezier. Als die twee in balans zijn, ben je meestal gelukkig in je werk. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen die een beroep uitoefenen waarmee ze een ander blij maken - denk aan kappers, loodgieters, en bloemisten - hoog scoren. En over het algemeen zijn zelfstandig ondernemers het meest gelukkig. Heb jij even geluk! Dat komt vooral door autonomie: je bepaalt zelf je werk én hoe je dat doet.

 

Toch blijf je op zoek naar geluk

Volgens Aristoteles bestaat geluk uit drie elementen. Korte termijn, lange termijn en daar is-ie weer: zingeving. Tevreden zijn we nooit voor lang. We zijn namelijk zó geprogrammeerd dat we willen blijven leren en onszelf ontwikkelen. Je bent dus van nature een gelukszoeker. En dan is het goed om te weten hoe je jouw geluk kunt beïnvloeden.

 

Guido gooit het over een andere boeg

Verwacht in zijn tegendraadse ‘Boekje waar je blij van wordt’ geen zweverig gedoe. Hij belicht juist de wetenschappelijke kant van geluk. Wat die cabaretier van geluk weet? Hij verdiept zich al jaren in theorieën van allerlei geluksgoeroes en filosofen, NLP, positieve psychologie, non-dualisme en méér. Dus waarom moeilijk doen, als Guido het al heeft uitgezocht?

 

Ja! Ik wil dat ‘Boekje waar je blij van wordt’

Dat snappen we! Wie wil niet zoveel tips voor een maximaal gelukkig leven? Deel met ons in maximaal 100 woorden hoe jij je beste leven leeft en maak kans op dat ‘Boekje waar je blij van wordt’.