Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Vooruitdenken met... avonturiers

Blog Vooruitdenken Vooruitdenken met.. avonturiers
08-04-2021

Welk moment in jouw leven is het inlijsten waard? Bas (39) en Marian (41) vertellen over hun fotomoment. De fotolijst van het stel staat midden in een open veld. Dit staat symbool voor hun leven. Kijken ze vooruit, dat kan hun leven namelijk nog alle kanten op.

Wie staan er in de fotolijst?

Dit zijn Bas en Marian. Inmiddels zijn ze 15 jaar samen en vallen ze onder de noemer trotse ouders van een tweeling van 9 jaar. Het stel is ondernemend en avontuurlijk. Ze zijn altijd onderweg. Op vakantie zoeken ze vooral avontuur. Niets is hun te gek. Naast hun werk (Bas bij KRVE en Marian bij Erasmus Universiteit Rotterdam), doen ze ‘projectjes’ om vooruit te blijven gaan. Een opleiding NLP, collages maken van levensverhalen, tweede huis voor de verhuur, hbo-studie naast werk: het leven van Bas en Marian is alles behalve saai.

Zij zijn de stabiele factor in de foto, de achtergrond verandert over tijd… 

Waar staat de fotolijst?

We zien een open veld in Oostvoorne, Zuid-Holland. Het dorp waar Bas en Marian wonen. In dit dorp staat hun huis. Ze hechten veel waarde aan dit eigen plekje. Thuis is de veilige, stabiele basis. De rust in huis zorgt ervoor dat ze genoeg ruimte in hun hoofd hebben voor avontuur ‘buitenshuis’. “Door de basis goed op orde te hebben achter de voordeur, voel je de vrijheid om plannen te maken voor de toekomst”, aldus Bas. Vrijheid door veiligheid en stabiliteit; zo staan ze in het leven. Emotioneel, maar ook financieel.

Waarom is dit moment in jullie leven om in te lijsten?

“Door COVID zijn we meer gaan waarderen wat we met elkaar hebben. Dat deden we al wel, maar nu nog iets bewuster. Thuis is voor ons altijd al belangrijk geweest. Maar door het vele samenzijn met ons viertjes, waarderen we kleine dingen nog meer. Je leeft meer in het nu en neemt de tijd voor elkaar”, aldus Marian.    

‘De droom is gewoon altijd on the move zijn.’

Als we vooruitdenken, wat zou er dan in de volgende fotolijst staan?

“Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. We weten het niet en we willen het niet weten. Als we maar in beweging zijn geweest, dat is de droom. Maar in welke richting, dat zien we wel. Waarschijnlijk wel weer een nieuw ‘project’. Om vooruit te blijven gaan in persoonlijke ontwikkeling en nieuwe prikkels te blijven krijgen. Daarin voelen we ons het best”, vertelt Bas. Misschien onderzoeken ze wel het kopen van een tweede huis voor verhuur. Of een B&B in het buitenland? Emigreren naar Nieuw-Zeeland misschien? Het is een open veld…  

“We onderzoeken en dromen graag, maar zijn daarbij nooit ons hoofd verloren. We blijven realistisch en kijken of dingen die we willen financieel haalbaar zijn. Is dat het geval, bijvoorbeeld de studies beginnen, dan doen we het gewoon. We denken er niet te lang over na wat er fout zou kunnen gaan. Je haalt er altijd wel iets goeds uit, ook al loopt het niet zoals je van te voren gedacht had”, aldus Bas. 

Je keek naar links, het leven ging naar rechts...

Bas en Marian omarmen ongeplande dingen die op hun pad komen. Het is voor hen juist de charme van het leven. Waarom ze er zo instaan? Hun financiële basis is op orde. Je op deze manier voorbereiden? Dát is vooruitdenken. We laten je graag zien hoe je dit aanpakt. 

En hoe zit dat financieel? Hoe werkt dat met altijd on the move zijn?

“De basis is op orde. We hebben goede banen, dat beseffen we ons. Ook voor de lange termijn hebben we goed nagedacht. Bijvoorbeeld door te investeren in een tweede huis voor de verhuur. Daarnaast doen we niet gek met geld in ons dagelijks leven. “Ik kan niet wachten tot ik weer naar de tweedehands kan om unieke objecten te vinden”, geeft Marian aan. “We geven geen geld uit aan dingen die ons onnodig lijken. Weinig materialisme in dit huis. We sparen voor grotere projecten en avonturen. En als we genoeg hebben gespaard, dan geven we het geld alleen uit als het geen invloed heeft op ons dagelijks leven”, aldus Bas. 

Inspireert het verhaal van Bas en Marian jou?  Begin dan ook met financieel vooruitdenken. Je mogelijkheden voor straks, beginnen met de slimme keuzes die je nu maakt. Gebruik bijvoorbeeld de financieel vooruit checklist en zorg ervoor dat je voorbereid bent op onverwachte momenten in het leven.

Download de Checklist Financieel vooruit

Vooruitdenken Aegon

Slimme keuzes voor straks

Het leven gaat álle kanten op. Ook financieel. Daar wil je je op voorbereiden. Je mogelijkheden voor straks beginnen namelijk met slimme keuzes nu. Of het nou gaat om je hypotheek, verzekeringen of pensioen. Wij noemen dat ‘vooruitdenken’.

Start met vooruitdenken

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?