Levensverzekeringen

In het verleden heb je mogelijk een levensverzekering afgesloten met een speciaal doel voor ogen.
Image
Echtpaar

Een levensverzekering bij Aegon

Het doel waarvoor je een levensverzekering hebt afgesloten, was bijvoorbeeld het maken van een grote reis, een studie voor je kinderen of een aanvulling op je pensioen. Een levensverzekering kan een kapitaalverzekering of een lijfrenteverzekering zijn. De meest bekende levensverzekering is de overlijdensrisicoverzekering 

Afhankelijk van je voorwaarden, keren wij uit bij het in leven zijn van de verzekerde persoon op einddatum óf bij het overlijden van die persoon vóór de einddatum. Het bedrag dat wij uitkeren kan een vast bedrag zijn of de belegde waarde.

Meer weten? Bekijk de pagina oude verzekeringsproducten. Dit zijn producten die je niet meer bij ons kunt afsluiten. Heb je een dergelijk verzekeringsproduct in het verleden afgesloten en is deze nog steeds actief? Dan vind je alle informatie in Mijn Aegon.

Hoe kunnen wij je helpen?

Image
In de voortuin zitten

Je levensverzekering komt vrij

Je kapitaal- of lijfrenteverzekering bereikt de einddatum. Weet je al wat je met de uitkering wilt doen?

Je levensverzekering komt vrij
Image
Extra voor je pensioen Aegon

Je levensverzekering aanpassen

Tijdens de looptijd van je verzekering kan je situatie veranderen. Je wilt je verzekering dan mogelijk wijzigen of eerder stopzetten.

Je levensverzekering wijzigen of stoppen

Veelgestelde vragen

Het is afhankelijk van waar je woont of het mogelijk is om een nieuwe lijfrente aan te kopen
Als je binnen de Europese Economische ruimte (EER) woont, kun je vaak een nieuwe lijfrente aankopen. Buiten de EER is dat lastiger. Veel Nederlandse banken en verzekeraars sluiten op grond van Europese en internationale regelgeving geen nieuwe lijfrenten met mensen die buiten de EER wonen. Wij ook niet. En dat geldt bij ons ook als je binnen de EER woont.*

Als het niet mogelijk is om een lijfrente te kunnen aankopen, dan kun je het lijfrentekapitaal ineens laten uitkeren. Wij houden dan loonheffing in. Mocht je bij ineens uitkeren in totaal meer belasting betalen dan bij periodiek uitkeren, dan vergoeden wij dit verschil.  

Landen horende bij de Europese Economische Ruimte (EER)

*Lukt het je niet om een nieuwe lijfrente aan te kopen omdat je buiten de EER woont?
Neem dan contact met ons op.
 

Je kunt je polis inzien en downloaden via Mijn Aegon
Onder 'Productoverzicht' klik je op je verzekering waarvan je de gegevens wilt inzien. Daarna klik je op 'Documenten'. Hier kun je je polis bekijken, downloaden en eventueel uitprinten.
Geen polis? Geen probleem. Vraag deze aan via 'Overige wijzigingen'. Wij zorgen dat deze binnen enkele dagen in je Mijn Aegon account staat.

Nog niet ingelogd? Dat kan hier: Mijn Aegon
 

Je kunt je opgebouwde kapitaal fiscaal geruisloos laten overboeken naar een andere financiële instelling
Met fiscaal geruisloos bedoelen we dat het nieuwe product een fiscale voortzetting is van je bestaande product. Daardoor hoef je tussentijds niet met de Belastingdienst af te rekenen.

Je regelt waardeoverdracht via je adviseur 
Hij of zij zorgt er voor dat we de juiste documenten hiervoor krijgen. Meer weten? Kijk dan voor de werkwijze bij Procedure fiscaal vriendelijke kapitaaloverdracht 

 

Je ziet je belegde waarde terug in Mijn Aegon
Bij je product zie je de actuele belegde waarde. Heb je een garantiekapitaal? Dan tonen we deze ook.
Heb je een polis met winstdeling? Dan zie je het verzekerde kapitaal exclusief winstdeling. Als je het verzekerd kapitaal op de einddatum wilt weten, kijk je in de winstbrieven.

Lees meer over je belegde waarde of de eindwaarde van je polis bij De belegde waarde van je levensverzekering
 

Met een garantie op einddatum in je beleggingsverzekering krijg je een gegarandeerd bedrag uitgekeerd
Ongeacht de beleggingsresultaten. Weten of jij een garantiebedrag hebt op de einddatum van je polis? Dit zie je terug in je jaarlijkse beleggingsinformatie en in Mijn Aegon

Een wijziging in je verzekering heeft invloed op het garantiebedrag
Wijzig je bijvoorbeeld je premiebedrag, dan berekenen we opnieuw het gegarandeerde bedrag. De garantie kan hoger of lager worden of helemaal komen te vervallen.

 
We hebben afgelopen jaren verbeteringen doorgevoerd in onze beleggingsverzekeringen
Kwam jouw verzekering in aanmerking voor een herberekening? Dan heb je een brief gekregen. Deze brief vind je in Mijn Aegon onder Documenten

Uitspraak Hoge Raad 11 februari 2022 in de zaak van Stichting Woekerpolis.nl
Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt naar aanleiding van deze uitspraak van de Hoge Raad. Deze uitspraak ging over Nationale Nederlanden en heeft geen gevolgen voor onze klanten. Over een aantal Aegon beleggingsverzekeringen loopt nog een procedure met Stichting Woekerpolis. Wij verwachten dat dit nog enkele jaren zal duren. We hopen dat er dan meer duidelijkheid ontstaat voor onze klanten en onszelf.

Wil je op de hoogte worden gehouden over de laatste ontwikkelingen rondom beleggingsverzekeringen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief beleggingsverzekeringen

Is je beleggingsverzekering beëindigd? Of heb je nog vragen over de productverbeteringen?
Neem dan gerust contact met ons op. Onze klantenservice staat voor je klaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur.