Onafhankelijk advies

Je krijgt onafhankelijk advies van een adviseur bij jou in de buurt. Deze vergelijkt meerdere aanbieders voor je. In de meeste gevallen is dit vrijblijvend.

Maak een afspraak

Advies van Aegon

Kies nu voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur van Aegon. Dat kan telefonisch, maar natuurlijk ook via videochat.

Maak een afspraak

Vaste en variabele rentetarieven: wat is nu precies het verschil?

  • Bij een vaste rente zet je de hypotheekrente voor een bepaalde tijd vast. Dat heet de rentevaste periode. De rentevaste periode is minimaal 1 jaar. Tijdens de rentevaste periode weet je precies wat je iedere maand aan hypotheekrente kwijt bent. Dat geeft zekerheid.
  • Bij een variabele rente weet je vooraf niet wat je aan hypotheekrente betaalt. Want de variabele rentestanden schommelen. De rente kan stijgen of dalen. Kies je voor variabele rente? Zorg dan dat je wisselende maandlasten financieel kunt opvangen. Goed om te weten: een variabele rente is alleen mogelijk bij een aflossingsvrije, lineaire of annuïteitenhypotheek.

Lees meer over vaste en variabele hypotheekrente

Mogelijkheden met NHG

Bij een hypotheek met NHG staat Stichting Waarborgfonds Eigen Woning borg. Krijg je – buiten jouw macht om - betalingsproblemen? Dan helpt NHG met een betalingsregeling of betaalt NHG soms (een deel van) je restschuld.  

Lees meer over de NHG.

 

Zó berekenen wij de hypotheekrente voor hypotheken zonder NHG

Wij berekenen de verhouding van de totale openstaande hypotheek ten opzichte van de woningwaarde. Deze woningwaardeverhouding drukken we uit in een percentage. En hoe lager dit percentage is, hoe lager de hypotheekrente.

Image
Sleuteloverdracht

Overbruggingslening

Heb je een nieuw huis gekocht, maar is de oude woning nog niet verkocht? Dan heb je misschien een overbruggingslening nodig.

Meer over de overbruggingslening
Image
Oudere man in de tuin

Loopt je rentevaste periode af?

Dan is dit het moment om opnieuw de rentevaste periode te kiezen die bij je past. Wij sturen je 3 maanden van tevoren een nieuw rentevoorstel.

Meer over je rentevaste periode
Image
Vrouw met mobiel in haar handen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de rentewijzigingen? Meld je dan nu aan voor de hypotheekrente e-mail.

Aanmelden hypotheekrente e-mail