Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hypotheekrente aanpassen

De maandlasten van uw hypotheek bestaan uit een deel hypotheekrente en een deel aflossing. Wanneer de hypotheekrente in de markt daalt, kan het aantrekkelijk zijn om de rente van uw hypotheek aan te passen. Een lagere hypotheekrente betekent meestal ook lagere maandlasten.

Er zijn verschillende manieren om de rente van uw hypotheek aan te passen. U kunt de hypotheekrente aan het einde van de rentevaste periode wijzigen, maar het is ook mogelijk om dit tijdens de looptijd (‘tussentijds wijzigen’) te doen.

Een lagere tariefklasse
Als de waarde van uw woning aantoonbaar is gestegen en u heeft een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dan heeft u mogelijk recht op een lager rentetarief.
Een nieuwe rentevaste periode afsluiten
Aan het einde van uw rentevaste periode, kunt u zonder kosten kiezen voor een nieuw rentepercentage en een nieuwe rentevaste periode. 
Rentemiddeling
De hypotheekrente zet u vaak vast voor meerdere jaren. Soms daalt de rente in de markt intussen flink.
Omzetten naar marktrente
Het is mogelijk om het rentepercentage van uw hypotheek te wijzigen tijdens de rentevaste periode.
Variabele rente naar een vaste rente omzetten
Heeft u een Aegon Annuïteitenhypotheek, een Aegon Lineaire hypotheek of een Aegon Aflossingsvrije hypotheek met een variabele hypotheekrente?

Goed advies is belangrijk

Een wijziging op uw hypotheek kan gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Het is verstandig om u te laten adviseren en goed te kijken naar de voor- en nadelen. De kosten die u betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten.

Bekijk de advies mogelijkheden