Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Hypotheekrente aanpassen

Particulier Hypotheek Hypotheek aanpassen Hypotheekrente aanpassen

Wanneer de hypotheekrente in de markt daalt, kan het aantrekkelijk zijn om de rente van uw hypotheek aan te passen. Een lagere hypotheekrente betekent meestal ook lagere maandlasten. U kunt de hypotheekrente aan het einde van de rentevaste periode wijzigen, maar het is ook mogelijk om dit tijdens de looptijd (‘tussentijds wijzigen’) te doen.

Een lagere tariefklasse

Uw hypotheekrente is afhankelijk van de tariefklasse waarin uw hypotheek valt. Als de tariefklasse lager wordt, daalt de rente van uw hypotheek meestal ook. Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan is uw rente niet afhankelijk van de tariefklasse. U betaalt dan altijd de laagst mogelijke rente.

Een nieuwe rentevaste periode afsluiten

Aan het einde van uw rentevaste periode, kunt u zonder kosten kiezen voor een nieuw rentepercentage en een nieuwe rentevaste periode. Drie maanden voor de einddatum van uw rentevaste periode ontvangt u van ons een voorstel renteherziening. Een nieuwe rente betekent ook andere maandlasten.

Andere mogelijkheden om uw hypotheekrente aan te passen

Rentemiddeling
We zijn per 1 september 2019 gestopt met het aanbieden van rentemiddeling.
Omzetten naar marktrente
Het is mogelijk om het rentepercentage van uw hypotheek te wijzigen tijdens de rentevaste periode.
Variabele rente naar een vaste rente omzetten
Heeft u een Aegon Annuïteitenhypotheek, een Aegon Lineaire hypotheek of een Aegon Aflossingsvrije hypotheek met een variabele hypotheekrente?

Goed advies is belangrijk

Een wijziging op uw hypotheek kan gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Het is verstandig om u te laten adviseren en goed te kijken naar de voor- en nadelen. De kosten die u betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten.

Bekijk de adviesmogelijkheden