Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Een volgend huis kopen

Particulier Hypotheek Een volgend huis kopen

Je hebt een nieuwe woning gevonden! Een volgend huis kopen brengt andere vragen met zich mee dan het kopen van een eerste huis. Kun je bijvoorbeeld je huidige hypotheek meenemen? Wat is de overwaarde? Wat zijn de mogelijkheden als je een restschuld hebt? Afhankelijk van je situatie en keuzes spelen fiscale aspecten een rol. Vragen die je ongetwijfeld bezig houden. Wij helpen je graag op weg met de antwoorden.

De hypotheek meenemen

Is de hypotheekrente van je huidige hypotheek lager dan de actuele rente? Dan kan het slim zijn om je hypotheek mee te nemen.

Overwaarde

Is de verkoopprijs van je woning hoger dan je resterende hypotheek? Dan heb je overwaarde. Er gelden een aantal belastingregels voor overwaarde.

Restschuld

Is de verkoopprijs van je woning lager dan je resterende hypotheek? Dan heb je mogelijk een restschuld. Toch een nieuwe woning kopen, ondanks een restschuld?

Overbruggingslening

Een nieuw huis gekocht, maar je oude huis nog niet verkocht? Een overbruggingslening biedt mogelijkheden.

Wel verkopen maar niet kopen?

Stel, je verkoopt je huis maar koopt geen nieuwe woning. Bijvoorbeeld omdat je gaat samenwonen of gaat huren. Als je je woning verkoopt met overwaarde en geen nieuw huis koopt, kun je deze overwaarde vrij besteden. Koop je binnen drie jaar een nieuwe woning? Dan heb je geen recht meer op hypotheekrenteaftrek over het bedrag van de overwaarde.

Goed advies is belangrijk

Een wijziging op je hypotheek kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. De hypotheekadviseur brengt je situatie in kaart en adviseert wat voor jou de beste oplossing is. De kosten die je betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten.

Bekijk de adviesmogelijkheden