Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Een volgend huis kopen

Particulier Hypotheek Een volgend huis kopen

U heeft een nieuwe woning gevonden! Een volgend huis kopen brengt andere vragen met zich mee dan het kopen van een eerste huis. Kunt u bijvoorbeeld uw huidige hypotheek meenemen? Wat is de overwaarde? Wat zijn de mogelijkheden als u een restschuld heeft? Afhankelijk van uw situatie en keuzes spelen fiscale aspecten een rol. Vragen die u ongetwijfeld bezig houden. Wij helpen u graag op weg met de antwoorden.

De hypotheek meenemen

Is de hypotheekrente van uw huidige hypotheek lager dan de actuele rente? Dan kan het slim zijn om uw hypotheek mee te nemen.

Overwaarde

Is de verkoopprijs van uw woning hoger dan uw resterende hypotheek? Dan heeft u overwaarde. Er gelden een aantal belastingregels voor overwaarde.

Restschuld

Is de verkoopprijs van uw woning lager dan uw resterende hypotheek? Dan heeft u mogelijk een restschuld. Toch een nieuwe woning kopen, ondanks een restschuld?

Overbruggingslening

Een nieuw huis gekocht, maar uw oude huis nog niet verkocht? Een overbruggingslening biedt mogelijkheden.

Wel verkopen maar niet kopen?

Stel, u verkoopt uw huis maar koopt geen nieuwe woning. Bijvoorbeeld omdat u gaat samenwonen of gaat huren. Als u uw woning verkoopt met overwaarde en geen nieuw huis koopt, kunt u deze overwaarde vrij besteden. Koopt u binnen drie jaar een nieuwe woning? Dan heeft u geen recht meer op hypotheekrenteaftrek over het bedrag van de overwaarde.

Goed advies is belangrijk

Een wijziging op uw hypotheek kan gevolgen hebben voor uw financiële situatie. De hypotheekadviseur brengt uw situatie in kaart en adviseert wat voor u de beste oplossing is. De kosten die u betaalt voor advies verschillen per adviseur. Vraag daarom vooraf naar de kosten.

Bekijk de adviesmogelijkheden