Zo stopt u met beleggen

Heeft u besloten dat u wilt stoppen met beleggen bij Aegon? Dan kunt u uw huidige beleggingsrekening makkelijk zelf opheffen. We leggen u graag uit hoe u dit in twee eenvoudige stappen doet.

1. Log in op Mijn Aegon om te starten

U logt in op Mijn Aegon met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Het is helaas niet mogelijk om uw rekening op te heffen via de Mijn Aegon-app op smartphone of tablet.

Bent u ingelogd? Ga dan naar ‘Mijn producten’ en scroll dan naar ‘Beleggen’. Klik daar de beleggingsrekening aan die u wilt opheffen.

Let op! Heeft u meerdere beleggingsrekeningen, dan moet u elke rekening apart via dit stappenplan omzetten of beëindigen.

2. Stuur ons een e-mail

Wilt u uw beleggingsrekening beëindigen? Stuur dan een e-mail via dit webformulier en geef aan dat u uw beleggingsrekening wilt beëindigen. Graag ontvangen wij bij dit verzoek een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs en een kopie bankafschrift van uw tegenrekening. Het saldo en de rente boeken wij vervolgens over naar uw tegenrekening.

Zo stopt u met lijfrente beleggen

Heeft u besloten dat u wilt stoppen met lijfrente beleggen bij Aegon? Dan heeft u twee opties. Wij leggen u graag uit hoe u dit kunt doen.
Heeft u een nieuwe rekening geopend? Dan wordt de waarde van uw huidige Aegon Lijfrente Beleggen overgedragen naar uw nieuwe rekening bij de andere aanbieder. U hoort vervolgens van hen wat u daarvoor nog moet doen. Voor het openen van een nieuwe lijfrente beleggingsrekening betaalt u mogelijk wel afsluitkosten.

U regelt een afkoop met een afkoopverklaring

Een afkoopverklaring ontvangt u door contact op te nemen met ons. Hierin staan de gevolgen uitgelegd van de afkoop. Afkoop van een lijfrente kan namelijk negatieve fiscale gevolgen hebben. Meer informatie over de fiscale gevolgen van afkoop vindt u op de website van de Belastingdienst. Of neem contact op met een adviseur. Door de afkoopverklaring te ondertekenen geeft u akkoord voor de afkoop.

Handig om te weten

  • U ontvangt nog eenmaal uw fiscale jaaroverzicht van uw beëindigde beleggingsrekening.
  • De gegevens van uw beëindigde beleggingsrekening blijven nog 2 jaar zichtbaar in Mijn Aegon.
  • Heeft u automatische stortingen ingesteld van uw betaalrekening naar uw beleggingsrekening? Vergeet deze dan niet stop te zetten.
Image
Vind een onafhankelijk adviseur

Wilt u liever advies?

Een adviseur kan u uitgebreid advies geven over uw persoonlijke situatie. Hiervoor kan een adviseur kosten in rekening brengen. Heeft u een vaste adviseur? Dan vindt u de contactgegevens eenvoudig terug in Mijn Aegon. Uiteraard helpen wij u ook graag bij het vinden van een adviseur.
Vind een onafhankelijk adviseur