Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Help! Wel of niet investeren in de verduurzaming van mijn huis?

13 mei 2019

doorKim Bakker, Redacteur

Verduurzamen, je hoort het overal. En eigenlijk lijkt dat je ook wel wat, die lagere energielasten. Maar die investering… die houdt je tegen. Nergens voor nodig! Waarom niet? Lees het hier!

Eerst investeren…

Nee, verduurzamen is niet gratis. Dat begrijpen we. Energiebesparende maatregelen kosten al gauw een paar duizend euro. Om dat te financieren kun je spaargeld inzetten, of extra lenen. Bijvoorbeeld door je hypotheek op te hogen of een extra lening af te sluiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Aegon Duurzaam Depot? Bekijk met een adviseur wat voor jou de beste optie is.

Dan besparen!

Heb je een keuze gemaakt en liggen jouw nieuwe zonnepanelen te shinen op je dak? Of zit al die nieuwe isolatie in de muren? Dat ga je zeker merken op je energierekening! Heb je zonnepanelen, dan zie je dat je stroomrekening flink daalt. Want als de zon schijnt, doen jouw nieuwe panelen het harde werk. En kies voor bijvoorbeeld isolatie? Dan houdt je huis de warmte beter vast en hoef je minder te stoken.

Bereken je terugverdientijd

Nu denk je misschien: ja leuk, al die besparingen. Maar het moet wel genoeg opleveren! En dat snappen we. Daarom is het handig om van tevoren uit te rekenen hoe lang het duurt voor je je investering terugverdient. Dit noemen we de terugverdientijd. Daarvoor bekijk je hoeveel je in totaal investeert. En hoeveel het je daarna oplevert.

Is je investering bijvoorbeeld €8.000 en verwacht je dat je straks €1.000 per jaar bespaart op je energierekening? Dan is je terugverdientijd 8 jaar.

Check welke subsidies je kunt krijgen!

Grote kans dat je recht hebt op subsidie. Je krijgt dan een deel van je investering terug. Deze bedragen kunnen flink oplopen. Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je bijvoorbeeld de btw terugvragen. En kies je voor een zonneboiler? Ook dan kun je vaak honderden euro’s terugkrijgen. Mooi meegenomen!

Bespaar jij ook op je energierekening?

Kies ook voor duurzaam! Je huis verduurzamen is veel makkelijker dan je denkt. Ook het financieren hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. Want met het Aegon Duurzaam Depot leen je tot €9.000 bovenop op je bestaande hypotheek. Zonder gedoe!

Ja! Ik wil meer weten over het Aegon Duurzaam Depot

Kim Bakker, Redacteur
Als redacteur klantcommunicatie is het mijn taak om ingewikkelde financiële informatie te ‘vertalen’ naar teksten die je wél graag wilt lezen. Zo maken we geldzaken niet alleen begrijpelijker, maar vooral ook een stukje leuker!