Woning verduurzamen? Ontdek de mogelijkheden van een EnergieBespaarBudget! 

Groen, groener, groenst. Wat doe jij voor een betere wereld? Welke duurzame stap zet jij? Je kunt een EnergieBespaarBudget aanvragen als je energiebesparende voorzieningen wilt treffen. Ook als je nog niet precies weet welke. 

Image
Plaatsen van zonnepanelen

Zo werkt het EnergieBespaarBudget 

Wil je maatregelen treffen om je huis energiezuiniger te maken? En weet je nog niet welke? Dan kun je gebruik maken van het EnergieBespaarBudget. Dit budget gebruik je alleen voor erkende energiebesparende voorzieningen. Welke dat zijn, dat lees je hier. Het grote voordeel is dat je vooraf geen specificatie van kosten of maatregelen nodig hebt. Je hoeft niet meteen te beslissen wat je wilt (laten) doen. Je regelt eerst de hypotheek. En daarna ga je pas nadenken over welke maatregelen voor jouw huis het meest zinvol zijn.

Je kunt maximaal 106% van de woningwaarde vóór verbouw financieren. We reserveren dan alvast een potje geld in een energiedepot. Over het saldo in je energiedepot ontvang je een rentevergoeding. Deze is gelijk aan de hypotheekrente die je betaalt voor je hypotheek. Dit betekent dat je alleen rente betaalt over het bedrag dat je uit je energiedepot hebt opgenomen. Je hebt twee jaar de tijd om dit geld te besteden aan energiebesparende voorzieningen. Niet alles binnen twee jaar opgemaakt? Dan lossen we het overgebleven bedrag in het energiedepot af op je hypotheek. 

Vooruitdenktip 1: Vraag ‘em gelijk aan - tegelijk met een hypotheekverhoging of nieuwe hypotheek

Waarom? Omdat je dan alvast een potje geld hebt en je later beslist welke verduurzaming je gaat doen. #Handig. Je regelt dit samen met een hypotheekadviseur en neemt dit mee in de hypotheekaanvraag. Je kunt alvast oriënteren welke maatregelen voor jouw huis zinvol zijn. Je hoeft dan later niet extra kosten te maken voor de notaris of een adviesgesprek. Scheelt weer.

Vooruitdenktip 2: Tref binnen twee jaar energiebesparende voorzieningen

Met hulp van onze online huisscan zie je meteen wat jouw mogelijkheden zijn. Ook zie je de kosten en de terugverdientijd. Meer weten over de online huisscan? Lees dit blog. Je kunt ook de website van de overheid bekijken: www.verbeterjehuis.nl. Of je roept de hulp in van een duurzaamheidsexpert voor een advies op maat. Daar heb je dan voldoende tijd voor. 

Vooruitdenktip 3: Rekeningen declareer je via Mijn Aegon

Wij zetten de extra lening voor energiebesparende maatregelen in een energiedepot. Heb je kosten gemaakt? Dan stuur je de rekening gemakkelijk via Mijn Aegon in en krijg je het geld binnen 24 uur uitbetaald. Natuurlijk wel voor energiebesparende voorzieningen.

De voordelen kort op rij:

Je hoeft vooraf niet te weten wat je wilt aanpakken. De facturen voor energiebesparende voorzieningen betaal je uit je energiedepot. Je hebt twee jaar de tijd. 

Direct lagere energiekosten. Bij een woning met een slechter energielabel kan je flink profiteren. Want jouw maandelijkse energiekosten gaan dalen. Een slimme keuze dus. 

Een comfortabel huis is fijn. Goede isolatie geeft een goed wooncomfort. In een slecht geïsoleerde woning komt de kou sneller in de woning. En de warmte verdwijnt makkelijker via de muren, deuren en raamkozijnen. Je zit niet meer in de kou en het scheelt een extra kleedje.

Milieuvriendelijk – jouw bijdrage aan een schonere wereld. Een energiezuinige woning verbruikt minder energie en is daarom beter voor het milieu. Door minder energie te verbruiken verminder je de uitstoot van CO2. Zo draag je bij aan een schonere wereld! 

Gunstig voor woningwaarde en verkoopbaarheid woning. Door je huis te verduurzamen, krijg je een beter energielabel. Uit onderzoek blijkt dat woningen met een energielabel A, B of C voor een hogere prijs worden verkocht dan woningen met een energielabel D of slechter. Daarnaast is een goed geïsoleerde woning sneller te verkopen en dat stelt gerust. 

 

Image
man met kind

Wat zijn jouw duurzame plannen?

Het leven gaat alle kanten op, daarom kun je met onze hypotheken óók alle kanten op. Bijvoorbeeld als je je huis wilt verduurzamen. Wat je duurzame woonwens ook is, we denken graag met je mee.

Meer over verduurzamen