Eigenarenbelang? Say what?

In de geldwereld kom je ze regelmatig tegen: waanzinwoorden. Woorden waar je niets van begrijpt. Sterker nog: vaak heb je er nog nooit van gehoord. Zo kwam ik laatst het woord eigenarenbelang tegen. Say what? Ik ging op ontdekkingstocht en zocht uit wat eigenarenbelang inhoudt. 

Image
Aegon eigenarenbelang

Eigenarenbelang in een notendop

Als je een huis koopt, is het verstandig om een aantal verzekeringen af te sluiten. Bijvoorbeeld een inboedelverzekering of een woonhuisverzekering. Koop je een appartement of flat? En is er een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan zijn alle leden samen verantwoordelijk voor de woonhuisverzekering. Bij het afsluiten van de woonhuisverzekering wordt onder meer gekeken naar de gemiddelde herbouwwaarde van de huizen. Verbeterde jij veel aan je huis? Bijvoorbeeld door een mooie keuken te plaatsen of een houten vloer te leggen? Dan is het mogelijk dat de woonhuisverzekering van de VvE minder dekt dan in jouw geval nodig is. Je kunt dit oplossen door eigenarenbelang mee te verzekeren via je inboedelverzekering. 

Wat kun je meeverzekeren?

Het eigenaarsbelang is dus een aanvullende dekking. Met de dekking ben je extra verzekerd als de woonhuisverzekering van de VvE onvoldoende is voor de verbeteringen van jouw huis. Je kunt deze dekking afsluiten als je bijvoorbeeld:

  • De luxe badkamer met bubbelbad bouwde
  • Een dure vloer plaatste
  • De keuken flink onder handen nam

Check de woonhuisverzekering van de VvE 

Wil je weten of de woonhuisverzekering van jouw VvE voldoende dekt? Bekijk dan de polis en polisvoorwaarden. Die kun je opvragen bij de VvE. Is de dekking te laag? Dan kun je dit met de inboedelverzekering van Aegon zelf eenvoudig oplossen met de module eigenarenbelang. Tel hiervoor alle verbeteringen van je huis bij elkaar op. Zoals je nieuwe keuken, badkamer en vloeren. Voor het totale bedrag sluit je de module af. Hulp nodig? Vraag je financieel adviseur om hulp of neem contact op met onze klantenservice. 

Image
Oversluittest Aegon

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekerings Fit-Check
Author Image

Annieck Verkerk

19 December 2019 08:17