Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Verzekeren Eigenarenbelang? Say what?

Eigenarenbelang? Say what?

19-12-2019

In de geldwereld kom je ze regelmatig tegen: waanzinwoorden. Woorden waar je niets van begrijpt. Sterker nog: vaak heb je er nog nooit van gehoord. Zo kwam ik laatst het woord eigenarenbelang tegen. Say what? Ik ging op ontdekkingstocht en zocht uit wat eigenarenbelang inhoudt. 

Eigenarenbelang in een notendop

Als je een huis koopt, is het verstandig om een aantal verzekeringen af te sluiten. Bijvoorbeeld een inboedelverzekering of een woonhuisverzekering. Koop je een appartement of flat? En is er een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan zijn alle leden samen verantwoordelijk voor de woonhuisverzekering. Bij het afsluiten van de woonhuisverzekering wordt onder meer gekeken naar de gemiddelde herbouwwaarde van de huizen. Verbeterde jij veel aan je huis? Bijvoorbeeld door een mooie keuken te plaatsen of een houten vloer te leggen? Dan is het mogelijk dat de woonhuisverzekering van de VvE minder dekt dan in jouw geval nodig is. Je kunt dit oplossen door eigenarenbelang mee te verzekeren via je inboedelverzekering. 

Wat kun je meeverzekeren?

Het eigenaarsbelang is dus een aanvullende dekking. Met de dekking ben je extra verzekerd als de woonhuisverzekering van de VvE onvoldoende is voor de verbeteringen van jouw huis. Je kunt deze dekking afsluiten als je bijvoorbeeld:

  • De luxe badkamer met bubbelbad bouwde
  • Een dure vloer plaatste
  • De keuken flink onder handen nam

Check de woonhuisverzekering van de VvE 

Wil je weten of de woonhuisverzekering van jouw VvE voldoende dekt? Bekijk dan de polis en polisvoorwaarden. Die kun je opvragen bij de VvE. Is de dekking te laag? Dan kun je dit met de inboedelverzekering van Aegon zelf eenvoudig oplossen met de module eigenarenbelang. Tel hiervoor alle verbeteringen van je huis bij elkaar op. Zoals je nieuwe keuken, badkamer en vloeren. Voor het totale bedrag sluit je de module af. Hulp nodig? Vraag je financieel adviseur om hulp of neem contact op met onze klantenservice. 

Goed om te weten: hulpverlening is alleen verzekerd als je vertrekt naar een gebied met kleurcode groen of geel volgens de Nederlandse overheid. Lees meer over hoe het zit met corona en je reisverzekering

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!