Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blogs Verzekeren Hoe snel vermindert de waarde van je inboedel?
16-01-2019

Een inbraak, brand- of waterschade... je gunt het je ergste vijand niet. Niet alleen vanwege de overlast, maar ook omdat je dierbare spullen zijn beschadigd of gestolen. En dan volgt nog de vraag: 'wat is er allemaal gedekt en hoeveel krijg ik daarvoor terug?' Wij vertellen je er graag meer over, zodat je na een schade niet nog een keer wordt verrast.

 

Wat krijg je terug voor je beschadigde spullen?

Wanneer je een brand-, water of inbraakschade meldt die valt onder de dekking van je inboedelverzekering, dan wordt de schade uiteraard vergoed. De vraag is alleen: hoe hoog is de vergoeding die je voor je spullen krijgt? En die vraag is niet altijd even duidelijk te beantwoorden, want dat wordt door verschillende factoren bepaald. Bijvoorbeeld door de inboedelverzekering die je hebt afgesloten. Maar ook door de huidige nieuwwaarde van het product. Of door de maximum vergoeding op dat specifieke product en de afschrijvingstermijn van het product.

 

Hoe wordt de waarde vastgesteld?

Bij Aegon bepalen wij de waarde van je inboedel op basis van onder meer de grootte van je huis en de gezinssamenstelling. Als dan bij schade blijkt dat de inboedel meer waard is dan wij hebben ingeschat, betalen we toch de daadwerkelijke schade; ofwel, de waarde van je spullen voordat de schade is ontstaan. Wanneer je spullen pas zijn gekocht krijg je de nieuwwaarde, bij oudere spullen is sprake van afschrijving en krijg je minder vergoed. Daarom raden we u ook aan altijd de aankoopnota's van uw inboedel te bewaren.

 

Weet wat je spullen waard zijn!

Kortom, heb je schade, dan is het handig als je weet voor welke spullen je de nieuwwaarde vergoed krijgt en voor welke de dagwaarde. Kortom, wil je niet na een schade opnieuw verrast worden, zorg dan dat je weet hoe bepaalde schades worden vergoed (nieuwwaarde of gemaximeerd bedrag). Dit lees je op je polisblad of in de polisvoorwaarden. Wil je weten hoe snel bepaalde spullen in waarde verminderen? Kijk dan op de bijbehorende afschrijvingslijst.

Afschijvingslijst wonen (pdf)

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.